Home » Blogg » Ugnsbakad sidfläsk (mjölkfri)

Ugnsbakad sidfläsk (mjölkfri)

Ingen kan väl ha missat min barnsliga förtjusning av ramen, som vi sörplar oss igenom med glädje, var fredag. Och det bästa är att du kan variera rätten som du vill – servera med kyckling, vegetariskt, fläsk m.m. Bara lägg i vad du är sugen på.

För ett par veckor sedan stekte jag en stor bit sidfläsk och det vi inte åt upp, ligger nu i frysen, så det är bara att plocka fram nästa gång vi är sugen på ramen med fläskkött. Och du, glöm inte att smörja formen. Det gjorde jag och det blev ett rejält skrubbande av  ugnsformen.

Ingredienser:

  • 1 bit sidfläsk (ta en stor bit, du som du inte äter upp fryser du in)
  • salt
  • peppar
  • olja

Så här gör du:
Salta och peppra fläskbiten. Slå in den i folie och låt den stå över natten i kylskåp.

Nästa dag sätter du ugnen på 175 grader. Lägg fläsket i en form och stek utan ösning i cirka 1,5 timme.

Fläsket kan serveras till rödkål eller skiva det tunt och använd det som smörgåspålägg.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *