Home » Blogg » The Alley Cat

The Alley Cat

Det är något magiskt med Alice i underlandet och inte minst den fråga hon ställer till katten:  Vill du vara snäll och tala om för mig vilken väg jag ska ta härifrån?”. Katten svarar då: “Det beror på vart du vill komma och Alice säger: Det spelar inte så stor roll… . Katten lägger huvudet på sned och säger: “Då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar”.

Men det spelar en viss roll i mitt liv, från magiska hotellet Quadrille i Polen som spinner på temat Alice i underlandet, vidare till Alice och Katten i Lund där vi njutit av magisk afternoon tea med bubbel till kvällens besök till the Alley Cat in Lund. Det är bara att inse att jag är ”the crazy cat lady” med allt vad det innebär. Så här kan en förmiddag hos oss se ut. FeteFelix och FisEbba tätt intill. Där mamma är – där är katterna. Det kvittar vad jag gör – det finns alltid en eller två katter runt mig.

BC = Before Corona – så försökte vi komma ut 2-3 gånger i månaden då vi testade olika matställen. Det dog fullständigt när coronaskiten drog igång och sedan dess har vi blivit fullständiga hussittare. Det har dock krupit i kroppen så förra veckan bokade jag bord på The Ally Cat – för nu är det banne mig dags att komma ut igen.

Vi började på Kyrkogatan Fem i Lund som är en skön vinbar i Lund. Här blev vi sittande i nästan 2 timmar och diskuterade smått som stort. Underbart.

Därefter drog vi vidare mot Alley the Cat, som är ett riktigt magiskt ställe. Personal, som lokal, är riktigt unik och vi ville knappt gå därifrån. Det här är ett ställe som du måste uppleva och som jag varmt kan rekommendera. Vi började med räkor med aioli och fortsatte måltiden med hängmörad biff med portvinsås som var helt magiskt. Alley the Cat är ett störtskönt ställe i Lund, en varm oas, med personal som gör det yttersta för att du ska trivas och må gott. Hit går vi gärna igen 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *