Home » Blogg » Sweet Chili sill

Sweet Chili sill

Hej fredag kväll. Hur mår ni idag, så här dagarna innan jul? Jag hade så många och stora planer, på vad jag skulle göra efter jobbet men kroppen sa ifrån redan natten till fredag, så större delen av dagen har jag legat i migrän. Det är väl kroppen sätt att säga till en att chilla ned men jag blir mest irriterad då jag tycker att jag har så många saker jag behöver göra, men som sagt, jag har mest gått omkring som dimma idag.

Nicklas kom hem  eftermiddags och han kommer att flytta hem en kort period för att spara in lite pengar då han är mitt emellan jobb. Han ägnade en stor del av eftermiddagen att byta rum med systern, vilket säkert blir en glad överraskning för henne när hon och pojkvännen landar på Kastrup imorgon efter 12 dagar i Thailand. De fick ett mindre rum men då de mest bor hos pojkvännen så ordnar det sig.

Äkta hälften gav sig i eftermiddags ut för att jaga revbensspjäll men det är bara att inse att han är för sent ute. Det verkar inte finnas ett enda revbensspjäll kvar i någon butik, så imorgon ska vi ge oss ut och leta. Vi måste också handla en julklapp till svärmor och även i det fallet är det så svårt att hitta något. Jag menar, vad sjutton ger man någon som är över 90 år? I den åldern har man ju allt.

Jag har som sagt inte hunnit med allt jag velat, men jag har gjort en sillsort – och det blev en sweet chili sill. Äkta hälften kan inte äta något som innehåller lök, men tål du det, så lägg i ett par skivor lök. Sill utan lök är som att kyssa sin svärmor.  Japp, you get the picture…

 

 

Ingredienser:

  • 4 st salta sillfiléer
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl sweet chili
  • 1/4 dl ättiksprit
  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk vatten
  • ca 8 st kryddpeparkorn
  • (2 stora gula lökar, strimlade)
  • lagerblad

Arbetsbeskrivning:
Skär sillen i bitar. Blanda alla ingredienser i en skål (utom lök och sill). Blanda ned sill (och lök) i sweet chililagen. Ställ kallt i kylen 1-2 dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *