Home » Blogg » Stockholmsweekend

Stockholmsweekend

I fredags tog vi ut var sin semesterdag och flög mot Stockholm i arla morgonstund. Efter att ha tagit flygbussen in mot centrala Stockholm tog vi en rask promenad till anrika Elite Plaza som ligger intill Stureplan. Hotellet ligger strategiskt vid Humlegården och det är bara ett stenkast till alla roliga (men ack så svindyra) butiker. Vi checkade in på vårt rum som var ett vanligt standardrum, lite litet, men det är ju inte meningen att tillbringa semester på hotellrummet så det dög alldeles bra för oss.

Då vi bara spenderar knappt två dygn i Stockholm försöker vi dryga ut tiden till max. Vårt hotellrum ska vi bara sova i, så vid resor som dessa så duger det med ett mindre rum. Nackdelen med Elite var att det var väldigt lyhört ut till korridoren så när jag vaknade till natten mellan fredag och lördag, kunde jag svära på att det stod folk vid min säng och pratade.

Det ska finnas tid för både för shopping, god mat, uppfriskande drinkar samt sightseeing. Vi prövar gärna lite nyare ställen och eftersom vi den här gången befann oss på Östermalm så blev det ett par stopp  på bland annat Sturehof, Riche med flera. Sedan gillar vi också att gå på museum och det finns fler museum än vad man tror som erbjuder gratis inträde

Efter att ha packat upp så begav vi oss ut och första stoppet var Restaurang Riche som är en matsal, bar och nattklubb som ligger på Birger Jarlsgatan. Vi tog ett glas vin medans vi planerade resten av dagen och efter en dryg timme begav vi oss ut mot Gamla Stan för att uppleva den härliga julmarknaden. Vi köpte lite brända mandlar och jag fick sådana cravings att göra egna, dock använder jag inte mandlar utan färska jordnötter. Du måste pröva.

Vi stannade till vid en del småbutiker där vi handlade julklappar. Det blev kaffestopp på ett fik och framåt skymningen fortsatte vi mot Restaurang Kvarnen som ligger på Södermalm. Äkta hälften hade fått restaurangen rekommenderad men jag var väl inte så där exalterad. Där serveras svensk husmanskost och jag kände att de var inte helt hundra vad gällde allergin så jag tog en tallrik stekt strömming med lite lingon och kokt potatis. Jag blev mätt men jag höjer inte restaurangen till skyarna.

I lördags vaknade vi vid nio och det var tack vare, eller på grund av, att det varit high-life utanför hotellet hela natten. Det märks att det är ett område med massor av nattklubbar och musiken tystnade inte förrän strax efter två på natten. Frukostrestaurangen var mysig och det fanns ett stort urval av välja mellan så vi blev båda mätta och belåtna.

Därefter begav vi oss ut i vimlet och vi besökte Sturegallerian, Gant, Michael Kors med flera dyra butiker. Vi tog också en sväng mot en japansk butik där jag handlade hem lite kryddor.

När vi var trötta på att gå i butiker så begav vi oss mot Stockholms Armemuseum som skildrar Sveriges historia från 1500-talet till nutid med fokus på hur människor har påverkats av krig. Det var klart sevärt och visst får man många tankeställare när man går igenom den ena utställningen efter den andra.

På lördag kväll hade jag bokat in oss på Tako, som låg alldeles bredvid vårt hotell. Restaurangen har en väldigt anonym ingång som är lätt att missa. Vi tog trapporna ned och restaurangen påminner så mycket om flera av de restauranger vi besökt i Tokyo. En lite trist trappa, men när man sedan kommer ner så öppnar allt upp sig och blir fräscht och trevligt.

Efter att ha hängt av jackorna, så gick vi över en liten bro med porlande vatten och därefter ledsagades vi till vårt bord. Restaurangen är så mysig men med Stockholmspriser. En drink kostade 165 kronor och eftersom vi inte var sådär jättehungriga så valde vi en mellanrätt, koreanska revbenspjäll för 245 kronor. Och för det priset får man revbenspjäll och ingenting mer.

Jag måste få säga att revbensspjällen smälte i munnen, var fantastiskt goda och väl värda priset. Vi njöt av varenda tugga och suckade av välbehag. Efter middagen blev det en promenad, ytterligare stopp vid olika trevliga ställen och sedan satte vi punkt för vår Stockholmsweekend.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *