Home » Blogg » Sandwich till afternoon tea (mjölk- och glutenfri)

Sandwich till afternoon tea (mjölk- och glutenfri)

Afternon tea serveras vanligtvis vid fyratiden, mellan lunch och kvällsmat (eller middag). Den ”lätta” måltiden är inte tänkt att ersätt middag utan är endast tänkt att du ska klara dig fram till middagen, som överklassen vanligtvis åt klockan 20.00.

Det här med att äta sent är inte riktigt min grej och jag vet inte om det kommer med stigande ålder då sena måltider får mig att sova sämre. Så, det är väl av den anledningen som jag och äkta hälften intar våra måltider betydligt många timmar tidigare.

Till vår afternoon tea gjorde två olika sandwiches – ägg och bacon samt räk- och citron. Båda två består av mina favoritingredienser.

6 portioner

Ägg- och baconsandwich

Ingredienser:

  • 12 skivor glutenfri franskbröd
  • 4 st ägg
  • 6 msk majonnäs
  • 1 paket bacon

Så här gör du
Koka ägg och låt svalna. Stek bacon. Skala äggen och hacka dem fint. Blanda med majonnäs. Bred äggblandningen på hälften av brödskivorna och lägg på en skiva bacon. Lägg på den andra brödhalvan och skär bort kanterna. Lägg smörgåsarna i en form och plasta in. Lägg en tyngd över under tiden smörgåsarna får vila i kylskåpet till servering.

Räk- och citronsandwich

Ingredienser

  • 12 st skivor glutenfri franskbröd
  • 0,5 gurka, tunt strimlad
  • 150 g skalade räkor
  • skal från 0,5 citron
  • 1 msk finhackad dill

Så här gör du
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Ta ut rundlar av brödet (använd ett litet glas) och bred på fyllningen på hälften av brödskivorna. Lägg på den andra halvan. Lägg smörgåsarna i en form och plasta in. Lägg en tyngd över under tiden smörgåsarna får vila i kylskåpet till servering.

Tidigare inlägg i samma serie:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *