Home » Blogg » Samlingsinlägg månadens gröna augusti: björnbär

Samlingsinlägg månadens gröna augusti: björnbär

Det var kanske inte det enklaste val jag gjorde när jag valde björnbär som tema för månadens gröna i augusti – för mina älskade björnbär hann ju inte mogna tills jag skulle presentera mitt inlägg. Men det går ju, tack och lov, att köpa frysta bär. Även om de inte är riktigt som de man plockar i naturen. Björnbär är  mitt absolut favoritbär under sensommaren och  björnbärspajer är som sushi – jag kan äta det när som helst, var som helst, hur som helst. Nåja, syftet med månadens gröna och björnbär var att jag skulle vidga mina vyer (se bortom pajerna) – och det har jag verkligen gjort tack vare alla er som bidragit med recept. Det är så kul att se alla fantastiska rätter. Stort tack!

En liten fotnot: Om jag har glömt att lista någon så ber jag ödmjukast om ursäkt men augusti månad har varit förvirrande för mig – då min hälsa inte är som den brukar. Skicka mig ett email så lovar jag att lägga upp dig. Felet ligger helt och hållet på min sida så det är inte du som gjort fel!

Så – är ni redo? Det är spännande att se vad alla har gjort…..  Jag kickstartade den 5 augusti med att bjuda på en Sötpotatissallad med björnbärsdressing där jag lät sötpotatis, päron och blomkål gifta sig med smakerna av en dressing gjort på björnbär. Gott i sin enkelhet där färgerna fick tala.

 

björnbärssallad01

Först ut är Katarina som har gjort helt fantastiska glassar på kokosyoghurt och björnbär. Visst blir man sugen?

IMG_3061

Linnea som har bloggen (Chick)peas and understanding bjöd på en helveganskt pizza bianco med björnbär, basilika och veganost. Helt enkelt briljant! Och som bonus är den otroligt vackra pizzan mjölkfri!

dsc_01251

Annie på Vegokäk bjöd även hon på mjölkfri rätt, nämligen på veganska fattiga riddare + björnbärssirap. En vegansk sockerbomb utan dess like! Knäckiga och karamelliga fattiga riddare som kröns av björnbärssirap, glass och färska bär. Det ser så gott ut att jag vill slicka på bilden. Och kalorier räknar jag en annan dag. Oh la la.

28838932541_668bcf0faf_c

Men kom ihåg att innan du äter efterrätt så ska du bottna med ordentlig mat och då passar Sylwias rätt – Sötpotatis- och hirsbiffar med björnbärssalsa. Ser så otroligt gott ut och är det något jag gillar så är det vegetariska biffar i alla dess formar!

sweet-potato-millet-patties-and-blackberry-salsa-6

Nellie bjuder på en sås med mynta och björnbär. Såsen kan användas till yoghurt, pannkakor, glass och jag tror nästan jag skulle vilja lägga en liten klick på mitt frukostgröt. Eller två klickar.

Björnbärssås1_minvardagshälsa

Ulrica bjöd på  björnbärsmuffins toppade med smuldeg. Och alla som följer min blogg vet att jag är svag för bakverk….. Mums.

Björnbärsmuffins-med-smultopping2

Sandra bjöd på Chiagröt med kokos och björnbär och blir man inte glad av den här sprakande färgkombinationen så måste man definitivt ha vaknat på fel sida.

f830f70945f4278a9942002e24a71a5b_980x0_c_85_s_v4

Annelie hos Blomster och bakverk bjöd på Galette med björnbär, päron och rosmarin. Och björnbär, päron och rosmarin gifter sig verkligen bra tillsammans.

galette_logo_text

Ulrica bjuder på en vacker sockerkaka toppad med björnbär som är perfekt till söndagsteet.

160821_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_manadensgrona_bjornbar_blackberries_stillife-9340

Lovisa bjuder på en riktigt syrlig smördegskaka med björnbär och banan. Och den ser inte alls dum ut (slickar mig om munnen).

29031445462_082b4cf309_c

Charlotte har gjort en riktigt vacker chiapudding i två lager. Mums! Även Pia använder chia i sin rätt men hon bjuder på en Chia chokladpudding.

bjornbar_57bc675c2a6b225d124ccbf8

chiachoklad

Tingeling Taste bjuder på en hemmagjord Bacardi Breezer Blackberry och ett sådant glas skulle jag inte tacka nej till. Tror jag hade behövt det nu efter dessa veckor 😉

DSC_1026-800x600

Tina bjuder på en sagolikt vacker raw food Björnbärsslice. Det stämmer att man äter med ögonen.

namnlöst-9799

Milla avslutar det här otroligt smakrika och inspirerande inlägget i björnbärens tecken med en björnbärssmoothie.

DSC00010

Stort tack till alla som varit med och bidragit till augusti månadstema. Ni har varit underbara och jag vill rikta ett tack för att ni stått ut med min periodvisa frånvaro. Passa på att njuta av björnbärsinläggen. Den femte september presenteras ett nytt tema.

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *