Home » Blogg » Rispannkaka med blåbärssylt (gluten- och mjölkfri)

Rispannkaka med blåbärssylt (gluten- och mjölkfri)

Det kommer inte upp någon veckomatsedel för nästa vecka, då jag på grund av sjukdom tar en liten time off.

Däremot så kan jag bjuda på ett härligt gluten- och mjölkfritt frukostrecept, rispannkaka med blåbärssylt.

Förra året startade jag upp ett projekt med en ny kokbok – men det är bara att inse att jag får lägga det projektet på ett is ett bra tag. Och istället så pytsar jag ut de recept som jag tog fram till den. En win-win för alla parter. Ni får nya recept och jag slipper känna mig stressad att producera på ett tag.

Ha en fortsatt härlig söndag.

6 st pannkakor

Ingredienser

Blåbärssås

  • 1 dl blåbär
  • 1/3 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • ½ msk potatismjöl utrört i lite vatten

Pannkakor

  • 3 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl mandelmjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • mjölkfritt margarin till stekning

Så här gör du:

Sylten: Blanda blåbär, vatten och strösocker i en gryta. Koka upp och koka i cirka 1 minut. Rör ned vaniljsocker och potatismjöl utrört i lite vatten. Blir såsen för tjock, späder du med extra vatten. Ta grytan från värmen. Såsen kan serveras både varm som kall.

Pannkakorna: Blanda rismjöl, bakpulver, salt och strösocker. Vispa ägg och mandelmjölk tillsammans med vaniljsocker. Rör ned rismjölblandningen och vispa ihop till en smet.

Smält mjölkfritt margarin i en stekpanna och grädda pannkakor. Vänd när pannkakan stelnat på ena sidan och fått lite färg.

Servera pannkakorna med blåbärsås. Eller varför inte lite lönnsirap?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *