Home » Blogg » Ramen med twist av mexikanska smaker (mjölkfri)

Ramen med twist av mexikanska smaker (mjölkfri)

Vi har, sedan flera år tillbaka, firat in fredag med sushi och bubbel, men då äkta hälften jobbar sent på fredagar så blir det liksom inte samma sak att sitta och sippa på bubbel i väntan på att han kommer hem. Och eftersom han kommer hem först vid elva, så sover jag oftast då. Jag är morgonpigg och definitivt inte kvällspigg. Så, då tillagar jag ramen istället. Och de flesta som känner mig i köket vet att jag ibland twistar till det, så blev det med den här rätten eftersom jag smaksatte med lite heta kryddor. Rätten är helt vegetarisk (om du byter ut kycklingbuljongen.

Ingredienser:

  • 1 msk olja
  • 1 röd lök, strimlad
  • 2 vitlökar strimlad
  • 3-4 champinjoner, skivade
  • 2 förpackningar kikärter (häll av vatten)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk chilipeppar
  • 1 tsk koriander
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 strimlad tomat
  • 0,5 röd chili, strimlad
  • 2 msk strimlad persilja
  • 1 l vatten
  • 1 buljongtärning (grönsak eller kyckling)
  • 2-3 msk kycklingfond
  • 1-2 stjärnanis
  • 2 förpackningar nudlar
  • Saft från 1 lime

Till servering

  • avocado
  • tunt strimlad fänkål

Så här gör du:
Hetta upp olja i en gryta och fräs röd lök och vitlök. Fräs svampen. Häll av spadet från kikärterna och häll ned dem i grytan. Rör ned kryddorna och rör runt i grytan. Rör ned tomat, chili, persilja och häll på vatten, buljong, stjärnanis och kycklingfond. Koka upp och låt småputtra i cirka 3 minuter.

Häll i nudlarna och rör runt. Jag använde nudlar med kycklingsmak och tillsatte kryddpåsarna men smaka av. Småputtra i 3 minuter tills nudlarna är klara.

Smaka av med limesaft. Ev får du justera kryddningen med lite extra salt och chili.

Garnera med fänkål och avocado

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *