Home » Blogg » Quan i Malmö

Quan i Malmö

Datenight, eller datekväll om man ska vara korrekt, då vi hade avslutat måltiden redan innan halv åtta. Jag inser att vi inte tillhör generationen som går ut klockan 21, utan då ska man helst ha ätit färdigt och redan var i säng *gapskratt*.

Bord var bokat till 19, men vi åkte in till Malmö redan vid tre. Vi hann gå en sväng på stan, ta en drink vid Mellow Yellow , äkta hälften köpte  solglasögon hos Åhlens  samtidigt som jag blev av med mina, men en expedit hade lagt undan dem, så jag fick tillbaka dem vilket jag tackar för. Sedan gick vi en tur i Kungsparken och bara njöt. Älskar sommarkvällar. Och Malmö är fantastiskt. Så det så.

Halv sex var vi vrålhungriga så vi begav oss till Quan som ligger alldeles vid Lilla Torg.  Jag hade bokat bord till kl 7 men det fanns plats till oss, så vi kunde börja äta tidigare. Quan ligger i anslutning till Elite Hotells på Mäster Johansgatan och restaurangen slog upp dörrarna i oktober 2018. Det är en asiatisk restaurang med lite koreanskt, lite kinesiskt, lite japanskt och lite vietnamesiskt, en s.k asiatisk fusion och eftersom det serveras asiatiskt så betyder det att vi finns på plats, då vi älskar asiatisk mat.

Miljön är mysig och tummen upp för att man redan ett par dagar i förväg, innan förbudet träder i kraft, förbjuder tobaksrök. Det innebär att vi kan sitta utomhus och njuta av god mat. Jag har inget som helst emot folk som röker, men jag vill inte ha rök i min mat. Så vi har oftast valt att sitta inomhus på grund av detta.

Menyn är väldigt liten  och  drinkmenyn är både större och längre än maträtterna. Konceptet går ut på att man väljer 2-3 rätter per person och sedan delar man rätterna. Vi valde totalt tre rätter och en efterrätt och konstaterar att smakerna gifter sig med varandra och varje måltid är lagad med kärlek. De som jobbar i köket vet vad det gör, men trots det känns portionerna små. Det fanns en hel del rätter vi var tvungna att välja bort på grund av allergi och att vi ville välja något som båda kunde dela på.

Vi valde två kalla rätter och en varm. Först serverades vi de två kalla rätterna och sedan kom den varma.

Yellowtail sashimi med ponzusås, jalapenos och koriander. En ren njutning. Fisken smälte i munnen. Jag kan inte få nog av jalapenos och den var helt perfekt till fiskrätten.


Till det kom Beef Tataki som är en lätthalstrad ryggbiff med söt ingefära, friterad vitlök, soja och vårlök. Köttet var så gott och det här kunde jag ha ätit resten av kvällen.


Till varmrätt hade vi valt 200 g Guy, som är en entrecôte med kimchi, yakinikusås och machesallad. Här blev vi tillfrågade om vi ville ha ris till måltiden och det ville vi. Riset var dock inte så klibbigt som tycker om men själva rätten var så god. De vet verkligen vad de gör i köket.


Vi hade inte tänkt avsluta måltiden med en efterrätt, men jag var sugen på något sött, vilket inte är helt lätt då vi hade krav på både mjölk- och glutenfritt. Quan kunde dock erbjuda en helt magisk sorbé på körsbär, basilika, kokos och äggvita. Helt fantastisk. Körsbärssorbén smälte i munnen och tillsammans med rostad kokos var det så gott. Som en efterrätt ska vara.

Vi provade också var sin drink och mannen testade Konnichiwa som var härligt syrlig medans jag drack en Kyoto Cooler.

Så, för att sammanfatta, inredningen är elegant och prober. Personalen är kunnig, glad och alert och för oss som är födoämnesallergiska är det inga problem. Vi blir sedda och man tar hänsyn. Servicen är helt outstanding. Maten är som servicen fantastisk och smakerna gifter sig med varandra. Priset är dock förhållandevis högt till den mängd mat man får men här äter man för den gastronomiska upplevelsen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *