Home » Blogg » Pancakes (mjölk- och glutenfri)

Pancakes (mjölk- och glutenfri)

Låt mig få bjuda på ett riktigt härligt frukostrecept, amerikanska pannkakor dränkta med lönnsirap. Det är absolut inget du ska äta varje dag men någon gång emellanåt kan man unna sig det.

När våra barn var små, och i ärlighetens namn så känns som om det var hundra år sedan, fast det är inte sååå länge sedan, så samlades vi för en riktig brakfrukost med pannkakor, ägg, bacon, gott bröd, pålägg och massor av goda frukter. Oftast var våra helger fyllda av aktiviteter så vi hann inte äta gemensam frukost men en lördag, var månad avsatte vi tid att sitta ned, tillsammans och bara umgås. Då fick aktiviteterna vänta. Då satt vi länge, åt och bara umgås.

4 st

Ingredienser:

  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk sirap
  • 1,25 dl mandelmjölk

Så här gör du
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ägg och sirap.
Rör ned de torra ingredienserna tillsammans med mandelmjölk och rör till en smet.
Smält mjölkfritt margarin i en stekpanna och grädda pannkakor. Vänd när pannkakan stelnat på ena sidan och fått lite färg.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *