Home » Blogg » Olivbiffar i god sås (mjölkfri)

Olivbiffar i god sås (mjölkfri)

Hej på er. Idag bjuder jag er på en lättlagad rätt. Älskar att laga mycket mat i form där resterna sedan blir till ljuvliga lunchlådor. Jag kan inte få nog av Planti Cooking fraiche paprika chili men då den är rätt stark så rekommenderar jag att använda Plantis mildare variant och kanske smaksätta den med lite chilisås. Då blir inte rätten så stark om man har små i familjen.

Idag väntar en tur till Köpenhamn där vi ska besöka Tivolis julmarknad. Ska bli så mysigt och jag ser fram emot en helkväll med mannen min. Regnet öser ned, men det är bara att utrusta sig med paraply och varma kläder. Jag glömmer inte när jag och Nicklas var på julmarknad för två år sedan. Herregud vad kallt det var men idag väntas mildare om än blötare temperaturer. Hör ni, ha en fortsatt skön lördag.

6 portioner

Ingredienser:

  • 1 röd lök
  • 200 g svamp
  • 1 paket bacon
  • 800 g blandfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl växtbaserad grädde
  • 1 dl oliver
  • salt
  • peppar
  • kryddpepar
  • olja
  • 2 förpackningar Planti cooking fraiche paprika chili
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 buljongtärning
  • 1 stor broccoli

Så här gör du:

Blanda ströbröd och växtbaserad grädde. Blanda det i köttfärsen tillsammans med hackade oliver och en massa goa kryddor.
Finhacka lök, svamp och bacon. Bryn tills det fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan så länge.
Forma till biffar och stek i olja ett par minuter på var sida.
Ta upp biffarna och rör ned cooking fraiche paprika chili tillsammans med kokosmjölk och buljongtärning. Lägg i biffarna, tillsammans med broccoli som du skurit i lite större bitar. Lägg över svamp, bacon och lök och låt grytan puttra på svag värme i cirka 20 minuter. Eller, så lägger du allt i en ugnsform och sätter in i 175 grader i cirka 20 minuter
Serveras till ugnsbakade rotsaker.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *