Home » Blogg » Nattjästa glutenfria småbröd

Nattjästa glutenfria småbröd

Jag fattar inte varför glutenfritt bröd ska vara så fruktansvärt dyrt. Det går åt rätt mycket bröd under veckan och det känns som om vi lägger en smärre förmögenhet på bröd. Tack och lov så är det bara äkta hälften som äter glutenfritt så någon gång emellanåt så ställer jag mig och bakar bröd till honom.

En stor favorit är mina glutenfria morotsbröd som är väldigt lättbakade. Och goda. Den här gången testade jag att göra bröd som får jäsa i kylskåpet (eller varför inte ett uterum om kylen är full) under natten och morgonen därpå var det bara att klicka ut smeten och sedan sätta in i ugnen. Hälften av bröden strödde jag rapsfrön på.

14 bullar

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 7 dl kallt vatten
  • 0,5 msk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk strösocker
  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 12 dl glutenfri mjölmix

Så här gör du:

Smula jästen i en skål och blanda i vatten tills jästen lösts upp helt. Rör ner övriga ingredienser ch rör om. Degen ska vara väl blandad och rätt kladdig.

Sätt på plastfolie över bunken och låt degen jäsa i kylskåpet över natten.

Nästa morgon sätter du ugnen  på 225 grader. Klicka ut 14 bullar på plåt (lägg bakpapper i plåten).

Grädda bullarna i cirka 20 min. Låt kallna och njut. Frys in de bullar som inte går åt och plocka fram en eller två bullar när det är dags att äta frukost..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *