Home » Blogg » nam đô

nam đô

I lördags kväll hade vi date night och jag hade bokat bord på den vietnamesiska restaurangen nam đô som ligger på Engelbrektgatan 11, på gamla väster i Malmö. Vi stannade först till på Mello Yellow och satt en timme och tittade på folk under tiden vi sippade på var sitt glas rödvin. Det är härligt att se att folk börjar komma ut på gatorna igen och det märks verkligen att sommaren är i antågande, trots att det regnat hela dagen.

Från Mello Yellow var det bara ett par minuters gångväg till nam đô och vi fick verkligen en glad överraskning när vi klev in genom dörrarna. Inredningen är rustik och det kändes verkligen som om vi just klivit av ett plan och besökte ett exotiskt land. Jag kan tänka mig att under sommarhalvåret är det svårt att slå mysfaktorn på deras bakgård – en mix av malmöitisk gemytlighet och vietnamesiska element.

Restaurangen drivs av tredje generationen och visade sig vara mycket populärt. Och vi kan förstå varför. Servicen är helt fantastisk och maten bara smälter i munnen. Och som om inte det räcker – det är fantastiskt prisvärt. Om jag mot förmodan skulle drista mig till att jämföra vårt senaste restaurangbesök – Kasai in the Sky – mot nam đô, så vinner nam đô med hästlängder. Från inredning, mysfaktor till fantastisk mat.

Vi började med varsin exotisk coctail och jösses vad gott det var. Jag tog en sa pa som var gjord på gin, matcha sirap, grönt äpple, lime och passionsjuice. Äkta hälften drack en bến tre coco som bestod av rom, ananasjuice, kokosmjölk och kokossirap. Jag måste hitta recept på dessa – så goda de var.

Till förrätt delade vi på ​chả giò som är friterade vårrullar med morötter, vitkål, mungbönor & taro och det serverades med sweet chilisås. Till det tog vi också en tallrik khai vị nhỏ, som är en liten mixtallrik – sommarrulle [räkor], vårrulle [fläsk] & fläskspett. Tallriken var inte liten. Jag kan lova att jag var rätt mätt när vi ätit oss igenom förrätten.

Till varmrätt åt jag cá hồi sốt nước tương som är friterad laxfilé med hemlagad sojasås, toppad med koriander. Det serverades med ris och är man ingen fan av koriander så ska man skippa den här rätten. Jag älskade dock det. Maken tog phở som är nudelsoppa i biff & kycklingbuljong. Det serverades med bandnudlar, chili, thaibasilika, ​ sågtand koriander, böngroddar & lime.​​

Allt var fantastiskt gott och hit kommer vi definitivt att ta oss igen när det är så pass varmt att vi kan sitta ute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *