Home » Blogg » Mjölkfri matsedel vecka 41

Mjölkfri matsedel vecka 41

God morgon på er. Ännu en strålande söndag och jag sitter och förbereder mig inför ett styrelsemöte. Utöver det vet jag inte vad jag har för planer i dag.

Gårdagen var hemsk med stort H. Herregud vad min kropp protesterade. Jag var alldeles matt och orkade knappt ta ett steg, så det var helt klart ett bra beslut att avsluta fasta en dag i förväg.

Vi hade planerat ett par utflykter, men fick ställa in dem, då jag inte orkade gå (kände mig som 100 +). Istället åkte vi hem till mina föräldrar för att äta lunch och fick ett par timmars trevlig samvaro.

Jag genomgår nu 2 dagars upptrappning, så jag började morgonen med yoghurt. Det här med att ha varit på flytande kost i 5 dagar gör ju att magen krympt, så jag fick knappt i mig 5 skedar yoghurt. Jag hade tänkt fortsätta med yoghurt till lunch, men kände att kroppen behövde mer än det, så när de andra åt kroppkakor så åt jag sallad och ett par matskedar köttfärssås. Jag kände mig betydligt piggare efter de,t även om fibron bråkar, men det är jag ju van vid, så det är bara att stå ut.

Idag fortsätter jag långsam upptrappning och jag bör väl vara tillbaka som tidigare, förhoppningsvis på måndag. Och nej, jag ångrar inte att jag fastade. Jämför jag fördelarna mot dessa nackdelar, så övervägde ändå fördelarna.

Så, vad bjuder då veckan på? Något som jag drömt om under min fastevecka har varit grillad korv så självklart blir det korv på måndag. Torsk är ju en annan favorit och avacado- och tomatsåsen är så god. Föresten, har ni sett vad dyr avocadon har blivit? Jag skulle handla hem i förra veckan men en avacado kostade 20 kronor. What?! Soppa kan jag äta året runt och jag älskar klara grönsakssoppor med goda rotfrukter. Vill du ha mer mat i, så är det bara att skiva ned ett par korvar. Och lasagne är också en klar fredagsfavorit. Och med det önskar jag alla en skön vecka.

Mjölkfri måndag 7 oktober

Ugnsbakad grillkorv med potatismos eller potatisklyftor

Mjölkfri tisdag den 8 oktober

Cashewnötspanerad torsk med tomat- och avokadsås

Mjölkfri onsdag den 9 oktober

Köttfärs i kokosmjölk

Mjölkfri torsdag den 10 oktober

Torsdagssoppa

Mjölkfri fredag 11 oktober

Kycklinglasagne med ajvar och squash

Veckans godbit

Äppelmuffins

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *