Home » Blogg » Mjölkfri matsedel vecka 38

Mjölkfri matsedel vecka 38

Är allting bra så här söndag morgon? Insåg när jag färdigställt veckans matsedel att den till stor del bestå av quinoa och kamutvete, men jag hoppas att du liksom jag gillar quinoa. För första gången så skördas nu svensk quinoa och jag ser så fram emot att den kommer i butik och att fler lantbrukare hoppar på denna fantastiska produkt. Quinoa är fritt från gluten, har lågt GI-värde, innehåller nära dubbelt så mycket protein som ris, innehåller fyra gånger mer fibrer än couscous och är så gott. Jag vill se mer närodlat!

I går blev en tidig morgon då vi stack iväg ett par timmar till Ring Knutstorps. Mitt företag ställde ut och jag tillbringade en stor del av förmiddagen med att filma och ta läckra kort. Därefter åkte vi iväg för att träffa delar av min familj som sammanstrålade från Göteborg och Umeå. Och jag har sagt det förut, och säger det igen, ens familj är så viktig (i vilken konstellation man nu väljer) – så var rädda om varandra. När det verkligen gäller, ja då står man som familj enade och hämtar styrka från varandra. Jag skulle inte vilja vara utan någon utav er.

September är här med all sin äppelprakt och jag har hittat ett recept som min pappa tog fram förra året. Det kommer någon gång under månaden och under tiden så får du frestas av denna vackra äppelbild.


Mjölkfri måndag den 18 september

Korv stroganoff med ris

Mjölkfri tisdag den 19 september

Fiskgratäng med spenat och quinoa

Mjölkfri onsdag den 20 september

Potatis- och quinoabullar med citronyoghurt

Mjölkfri torsdag den 21 september

Chicken thai soup

Mjölkfri fredag den 22 september

Baconlasagne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *