Home » Blogg » Mjölkfri matsedel vecka 36

Mjölkfri matsedel vecka 36

Hej bloggen. Förlåt att jag varit mer frånvarande än närvarande den här veckan men faktum är att jag började skriva ett inlägg i onsdags men jag hann aldrig bli klar. Det har varit rätt mycket den här veckan.

Annars är ju fredagskvällar min bloggdag, då jag försöker komma ikapp med recept och annat men i fredags var jag på kräftskiva med tjejerna på jobbet och efter endast två timmars sömn natten mellan fredag och lördag så var jag väl inte helt fräsch, om jag så får säga. Jag har en rätt inrutad sömnklockan och ruckar jag på den så fuckar jag helt upp hela systemet, vilket innebär att jag inte sover. Så i går morse gav jag upp klockan halv fem, efter endast två timmars sömn. Men så är det ibland.

Så vad ska du äta idag? Vi ska på brunsch om ett par timmar och ikväll väntar middag hos mina föräldrar så jag behöver inte alls tänka på mat, i alla fall inte idag, men jag måste ändå fixa något till morgondagens matlåda. Vi har möjlighet att beställa mat som levereras till jobbet, och jag beställer kanske högst 1-2 gånger / månad. Jag försöker alltid ha med mig en matlåda och lyckas väl till 98% men sedan kommer dagar som i förra veckan, då jag var hemma sent måndags kväll och inte hann laga något till tisdagen. Så jag beställde en kycklingsallad. Trodde jag. Jag råkade skriva in fel siffra så jag fick en tonfisksallad och jag kan inte äta tonfisk. Det är, förlåt svenskan, men jag går rakt på sak – skitäckligt

Det finns godare saker.

Så jag satte in salladen i kylskåpet, åkte till macken och fick tag i något veganskt och så åker salladen med hem till Emma, som älskar tonfisk. Brrrr! Jag har försökt lära mig äta tonfisk och du hittar kanske 1-2 recept med det i min blogg, men det tillhör inte någon av favoriterna. Jag glömmer aldrig när jag hade ett par kolleger som pratade sig varma om någon pastarätt med tonfisksås, så fast jag hatar tonfisk, så bestämde jag mig för att laga den. Om det var gott? Alltså, resten av familjen åt det så jag slapp.

Det har som sagt varit mycket i veckan och jag befinner mig just nu i ett två veckors ekorrhjul och av någon anledning har jag försökt tränga in så mycket som möjligt. Inte nog med att jag ska jobba, jag ska hinna ”förverkliga mig själv”… Helt ärligt, det går sådär så det där med att kalla det att förverkliga sig själv, är en stor bit ironi. Men faktum är att det inte är så dumt med ett par stressiga perioder, det blir desto skönare att dimpa ned framför TVn om två veckor och veta att jag inte behöver göra någonting, utan kan lojt zappa mellan de olika tv-kanalerna eller sitta och bläddra förstrött i en bok.

I måndags kväll ledde jag ett Rotarymöte och i tisdag stack jag iväg till Helsingborg efter jobbet. När jag hälsade på Nicklas i somras sprang vi på ett erbjudande att bleka tänderna och vi var lite wild & crazy och bokade in oss. Alltså, jag ser ingen större skillnad men å andra sidan vill jag inte se ut som en viss artist som gjorde en tandblekning. Så, nu har jag testat det och jag tror inte jag lägger pengar på det fler gånger.

Veckans matsedel bjuder inte på någon tonfisk utan jag slänger in två alternativ till fredagen eftersom kanske inte mindre barn gillar skaldjur.

Mjölkfri måndag den 3 september

Pasta Carbonara med kassler

Mjölkfri tisdag den 4 september

Torsk med dilltäcke

Mjölkfri onsdag den 5 september

Långsamma fläskkotletter

Mjölkfri torsdag den 6 september

Kyckling i kokosmjölk

Mjölkfri fredag den 7 september

Dillslungad pasta med kräftstjärtar och räkor eller tacopaj

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *