Home » Blogg » Mjölkfri matsedel vecka 22 2019

Mjölkfri matsedel vecka 22 2019

Det är Mors dag idag och jag passar på att gratulera alla fantastiska mammor, inte minst min egen, som har gjort ett fantastiskt jobb, om jag får vara så blygsam och säga det. Så idag passar jag och äkta hälften på att riktigt rå om och fira våra mammor.

Gårdagen var helt fantastisk och vi passade på att grilla och äta gott, samtidigt som vi umgicks med våra stora barn. Jag älskar att laga mat på sommaren för det är så lätt att slänga på något gott på grillen, göra goda såser och matiga sallader. Och att sitta ute och njuta är helt underbart.

I fredags kväll letade jag fram ett gammalt pizzarecept, nämligen jordgubbspizza. Jag vet att det inte låter klokt, men det är så fantastiskt gott. Jordgubbar får ligga och dra till sig i balsamicovinäger och sedan  lägger man på det tillsammans med riktigt god, rökt skinka. Smakerna gifter sig i munnen och har du inte testat måste du göra det. Botten blir så frasig i och med att man skippar tomatsåsen så det går knappt att sluta äta den. Vi gjorde två pizzor och båda gick åt.

 

Mjölkfri måndag den 26 maj

Kassler och ananas i ugn med chiligrädde, kokt ris och en grönsallad
Skiva kassler och ananas tunt. Lägg omlott i en braspanna. Vispa ihop 3 dl Gott i Maten alt Ifraiche med några matskedar chilisås och häll över rätten. Sätt in i 175 grader i ca 35 minuter.

Mjölkfri tisdag den 25 maj

Stekt torsk med äggsås och en ruccola- och tomatsallad

Mjölkfri onsdag den 28 maj

Vegetarisk hamburgare med dressing, bröd och klyftpotatis
Utgå från receptet linsbiffar när du gör de vegetariska burgarna.

Mjölkfri torsdag den 29 maj

Flygande Jönsson med kokt ris och en blandsallad

Mjölkfri fredag den 30 maj

Omurice med gurkstavar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *