Home » Blogg » Midsommarafton 2020

Midsommarafton 2020

Midsommarafton 2020 mitt i coronaepedimin. Sedan Corona bröt ut så har vi i stort sett bara umgåtts med nära familj och med familj räknar jag in mig, äkta hälften och våra barn. Mina föräldrar umgås jag med på distans och med distans ingår att jag åker och handlar till dom en gång i veckan och sedan lämnar jag kassarna vid deras trappa. Vi försöker minimera all närkontakt.

Äkta hälften ingår i en riskgrupp som man ska vara extra rädd om, så vi har lagt om en stor del av vårt liv – men visst, jag saknar alla dessa spontana saker som att umgås med vänner. Men, får jag välja mellan att behålla mina vänner eller äkta hälften, så vinner äkta hälften med hästlängder. Så vi anpassar oss!

När vi väl träffas, vi och våra barn, så försöker vi att vara ute så mycket som möjligt. Vi minimerar all inomhuskontakt och det var även temat för midsommar. Vi förbokade biljetter på Skånes Djurpark, då vi räknade med att besöksantalet inte skulle vara så stort på en midsommarafton. Och det stämde.

Skånes Djurpark är en djurpark som ligger utanför Höör i mitten av Skåne och det tog oss cirka 35 minuter att åka dit. Djurparken är världens största djurpark med nordiska djur och det här är en djurpark som verkligen har haft sina upp och ner genom åren som gått.

När våra barn var små, så var det inte så kul att besöka parken, då parken verkligen hade kännbara ekonomiska problem med många tomma djurhägn.

Mycket har dock hänt de sista åren och nu är de en ren fröjd att uppleva djur och natur på Skånes Djurpark. Parken håller endast vilda djurarter som lever eller har levt vilt i Norden, däribland vildsvin, älg, björn, gråsäl, lodjur, järv samt tama djur av gamla nordiska lantraser. När det gäller Corona så har parken vidtagit flera åtgärder för att besöket ska vara så tryggt som möjligt. Det finns handsprit överallt.

    

Midsommarafton 2020 bjöd på fantastiskt väder så när det var lunchdags letade vi upp den mest skuggiga plats som fanns. Vi hade med oss en rejäl picknickkorg så det blev tapas, gott bröd, kaffe och havrekakor.

Vi testade på att gå höghöjdsbanan som var rätt snurrig om man lider av höjdskräck, som jag, men å andra sidan testar jag alltid allting då jag anser att man kan komma över saker och ting 🙂 Tanken med att gå över träden är att man ska kunna spana från djuren från trädtopparna – dock var det alldeles för varmt på midsommarafton så många djur gömde sig.

Det var en riktigt mysig midsommarafton och absolut något jag kan tänka mig att göra igen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *