Home » Blogg » Mc-tur med stopp på BellasPlace

Mc-tur med stopp på BellasPlace

God förmiddag. Allt bra idag? Vi har en lite gråmulen (tack och lov), mild söndagsförmiddag, så jag har planerat att sitta vid datorn, i alla fall fram till lunch och städa undan en massa måsten.

I går åkte vi iväg på utflykt i vårt sköna landskap men innan dess satt jag och planerade ihop en kommande veckas meny. I och med att Emma med pojkvän flyttat hem, så gäller det att planera måltiderna för att kostnaderna inte ska springa iväg. Jag har övergett mat.se för stunden och handlar istället allt på Willys, som blir billigare. Utifrån Willys veckoerbjudande planerar jag veckans meny och sedan gör jag en beställning, vilket innebär att kl 16 i morgon åker jag till Willys och hämtar färdigpackade matkassar. Jag behöver inte ens gå in i butiken utan stannar till vid deras drive-in och hämtar min mat. Hur smidigt som helst – och eftersom jag slipper gå in i butiken så lockas jag inte heller att handla en massa godis 🙂

Jag har planerat in att maten ska räcka både till middag och lunchlåda (för oss fyra) – och jag får summera i slutet av nästa vecka hur det har gått, eller om vi fått gå hungriga. Notan för oss fyra slutade på totalt 800:- och då ingår det faktiskt även yoghurt och en massa glutenfritt bröd till äkta hälften. Och, är någon sugen på recept så kommer det att droppa in allt eftersom jag lagar maten.

Så här ser menyn ut för oss fyra. Rester från kvällen ska räcka till fyra matlådor.

Måndag 16 juli
Stekt kalkonkorv med morotsstuvning och kokt potatis

Tisdag 17 juli
Köttbullar, ananas och sötsur sås

Onsdag 18 juli
Spicy Chicken burger

Torsdag 19 juli
Dillslungad pasta med kräftstjärtar och räkor

Fredag 20 juli
Grillad ytterfilé med ugnsbakade grönsaker och  ananassalsa med jalapeños

Men, det var ju tänkt att jag skulle skriva om Bellas Place. Det är ett matställe, som ligger i Bromölla, strax utanför Kristianstad och restaurangen är inspirerad av 50-tals hamburgrhak i USA. När restaurangen öppnade gick allt i 50-tals anda, från restaurangpersonalens klädsel till mat och musik. Så är det inte riktigt längre! Vi har fått burgare som har varit så torra, eller gummiaktiga, att man kunnat studsa dem på burnout-zonen, så den kritik Bellas fått på sin facebooksida är befogad. Så visst kan det vara lite av en chansning, men jag tycker ändå att Bellas Place är värd att nämna, för vi återvänder alltid dit. Inte alltid för att äta, utan för att släcka törsten då vi legat ute på vägarna.

Vi anlände dit sen lördag eftermiddag så det var bara vi och ett fåtal besökare på plats. Vanligtvis är parkeringsplatsen fylld av motorcyklar från när och fjärran men igår vid fyra ekade parkeringen rätt tom. Vi beställde in varsin hamburgarna och burgarna är gjorda av 100% högrev. Mitt förslag är att skippa dressingen för då blir det inte så kladdigt. Eller be att få dressingen i en skål vid sidan om. Det är absolut inga problem att få gluten- och/eller mjölkfritt utan bara att säga till vid beställning.

I går var hamburgaren helt perfekt. Lagom kryddad, lagom grillad och så jättegod. Jag var inte speciellt hungrig men jag åt upp nästan allting.

När vi började styra hemåt så tog vi småvägarna till Trolle Ljungby som rymmer ett stort privatägt gods. Där stannade vi till, tog en promenad och det var bedövande sommarvackert precis överallt.

På småvägar fortsatte vi sedan fram mot Everödsrasten, dit vi brukar åka för att handla i deras köttbod men igår blev det glasspaus och klappa getterna. Jag har en viss förkärlek till getter och det kommer sig naturligt då jag som tonåring arbetade en vecka på en fäbodvall i Hälsingland. Vi bodde på fäbodvallen, skötte om, mjölkade getterna och gjorde getost som turisterna köpte med sig hem. Så jag älskar getter.

Ha en skön söndag. Jag ska fortsätta pyssla lite vid datorn innan jag börjar springa med dammsugaren.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *