Home » Blogg » Lördag morgon

Lördag morgon

Jag hade tänkt börja inlägget med att be om ursäkt för att ingen matsedel kom upp i söndags men insåg att jag måste sluta be in om ursäkt. Saker händer. Sånt är livet.

Sonen och jag satt i lördags kväll (förra helgen alltså) och fibbladde med en hemsida då hemsidan började bete sig märkligt på grund av ett plugin. Så jag gör som jag brukar göra, gick in via FTP och bytte namn på plugin-mappen. Det hjälpte inte! Efter lite letande såg jag att det lagt sig lite skräp i htacces-filen och när jag skulle fixa den så råkade jag lägga in filen i kokboksmappen vilket innebar att jag skrev över min egen fil. Och då slutade min hemsida fungera.

Jag lyckades inte lösa det problemet förrän i tisdags kväll så det förklarar noll uppdatering. Är dock evinnerligt glad att jag hittade en backup på min egen htacces-fil så det här med att ta backuper – det är inte helt fel. Och skulle du mot förmodan undra vad det är för fil jag pratar om så används htaccess-filen för att få servern att fungera på ett visst sätt. Varje funktion är i princip en text- eller kodrad, som säger till servern vad den ska göra. Så när jag fick upp min egen fil – ja, då började sidan bete sig normalt igen 🙂

Vi fick också ny fiberleverantör i torsdags och då vår gamla blockerade portarna satt vi utan internet och TV hela torsdagen. Mannen var i kontakt med både gammal som ny leverantör innan han stack på jobb men när jag kom hem fyra fick jag ta över. Vilket inte är lätt då han stått på tidigare konto. Jag  fick dock ingen hjälp av tidigare leverantör att släppa portarna – vilket är märkligt eftersom jag pratat med dem tidigare – när vi var kunder. Men denna gången var jag uppenbarligen ett tokigt ex så de ville inte prata med mig. Telenor, jag gillar er inte just nu och den kompensation ni erbjöd kan ni bara ta och ja… jag ska inte vara ful i mun…

Jag vill bara säga till Telenor – ta lärdom av Robin på Telia – som trots att vi inte hade tv på fyra dagar bjöd på världens bästa kundservice. Jag minns honom än. Och Telia, jag hoppas ni fortsätter att ta hand om Robin.

Recept kommer upp senare idag. Så fortsätt att ha en skön lördag. Jag ska pyssla lite och få ordning på hus och hem. Och fortsätta njuta av tulpaner!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *