Home » Blogg » Kycklingsoppa med kokos (mjölkfri)

Kycklingsoppa med kokos (mjölkfri)

I dag har det regnat och varit så där lagom småkallt vilket gör att jag serverar soppa dagen till ära. Jag stormtrivs när temperaturen faller och känner att jag vaknar till liv vilket beror på att jag inte klarar av när det är för varmt. När sommartemperaturen sticker över 25 grader så vistas jag antingen inomhus eller så hittar jag den absolut skuggigaste plats som finns. Jag läser böcker och njuter då jag inte vill vara i solen.

På vår framsida går det att sitta skuggigt fram till cirka klockan ett, därefter beger jag mig till baksidan och lägger mig ned på den absolut mest skuggiga plats som finns. Fru Albyl, det är jag det.

Soppan blev en variant på kyckling, kokosmjölk och grönsaker. Du bestämmer själv hetta.

4 portioner

Ingredienser:

  • rapsolja
  • 1 purjolök
  • 30 g färsk ingefära
  • 700 g kycklingfärs
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 röd paprika
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1-2 dl vatten
  • 2 nävar gröna ärtor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • srirachasås
  • curry

Så här gör du:
Hacka purjolök och ingefära fint. Fräs i en stor kastrull i olja.
Lägg i köttfärsen och bryn under omrörning tills den fått fin färg. Lägg i currypasta och strimlad paprika och rör om.
Tillsätt övriga ingredienser utom ärtor och koka upp. Sänk värmen efter 5 minuter och låt puttra ytterligare 15-20 minuter eller mer.
Lägg ärtorna i soppan några minuter, så de behåller tuggmotstånd och färg.
Häll upp soppan i skålar eller djupa tallrikar.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *