Home » Blogg » Kyckling- och risgratäng (mjölkfri)

Kyckling- och risgratäng (mjölkfri)

Happy friday. Jag jobbade halv dag idag och var sedan iväg på massor av ärenden. Det jag först hade planerat blev inte av på grund av olika saker, men eftersom jag var inställd på att vara ledig halvdag, så åkte jag i stället till Skurup för att handla till mina föräldrar.

Det blev besök på matbutik, affär och sedan presentbutik för att fixa en massa till dem. Det här med corona ställer onekligen till det och vi som vanligtvis är en kramfamilj, står nu på avstånd då vi med all respekt ser till att hålla eventuell smitta på avstånd från mina föräldrar. Jag ser så fram emot att kunna umgås som familj igen.

Jag läste en lustig sak på ett facebookforum idag och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. En skribent ställde frågan om man skulle berätta om man var smittad av corona eller behålla det hemligt på grund av eventuella trakasserier. Men hallå. Var är vi på väg? Vi talar om en förkylning. Om en jäklig sådan. Hade jag smittats av corona så hade jag varken skämts eller hållit det hemligt. Att ens ställa frågan är ju så urbota dumt att jag knappt vet vad jag ska säga.Så jag säger inget mer.

 

4 portioner

Ingredienser:

  • 1 vitlök, strimlad
  • 1 röd lök, strimlad
  • 5 soltorkade tomater, strimlade
  • 1 paket finare bacon, strimlad
  • olja
  • 750 g kycklingfärs
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 näve bladpersilja
  • 2 msk scharlottenlökfond
  • salt
  • peppar
  • 3 msk green jalapeno relish
  • 0.5 påse spenat (fryst)
  • kokt ris för 4 personer
  • 1 näve vegan mozarellaost

Sås:

  • 1,5 dl majonnäs
  • skal från 1 citron

Så här gör du:
Bryn vitlök, röd lök, soltorkade tomater och bacon ett par minuter. Tillsätt kycklingfärsen och bryn tills den är klar. Tillsätt passerade tomater, bladpersilja, scharlottenlökfond, kycklingfond och kryddor och koka ett par minuter.

Lägg kokt ris i en form. Lägg på spenat. Häll på kycklingsåsen och lägg på en näve veganskt mozarellaost.

Sätt in i 175 grader i cirka 15 minuter.

Gör en sås av majonnäs och citronskal. Bara blanda ingredienserna och ställ fram till servering.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *