Home » Blogg » Kvällsritual

Kvällsritual

— Sponsrat inlägg i samarbete med Lyko och Cocopanda —

Efter en hel dag med smink, är det absolut bästa jag vet att sminka av mig alltihop och jag har en liten ritual som jag kör när jag kommer hem från jobbet. Mitt favoritmärke är Elemis, som jag brukar passa på att köpa när det är bra pris, men när jag är mitt emellen så använder jag gärna L’ORÉAL PARIS som är mer budgetvänlig än Elemis. Jag märker också att ju fler år som fylls på i handväskan, desto mer fukt behöver jag tillföra så att ansiktet känns återfuktat när jag fått bort allt smink.

Steg ett är L’oréal Rare Flowers Dry/Sensitive Cleansing Gel.  Jag sätter en rejäl klick på bomullsrondell och sedan arbetar jag upp en mousse som rengör huden och avlägsnar smuts och makeup. Den doftar svagt av ros och jasmin och gör underverk med att få bort alla sminkrester.

Steg två är L’oréal Rare Flowers Purifying Toner Dry/Sensitive som är ett ansiktsvatten som även den har en kombination av extrakt från ros och jasmin Den är perfekt för mig som är en torris.

Steg tre är L’oréal Hydra Genius Aloe Water Dry and Sensitive Skin Day Cream som är helt underbar kräm. Jag återfår ännu mer fukt som absorberas snabbt. Hydra Genius innehåller Aloe Vera-extrakt och mineraler. Hyaluronsyran i Hydra Genius har ett naturligt ursprung och kan bevara 1 000 gånger sin eget vikt i vatten vilket gör denna ansiktskräm till en gåva för din hy. I alla fall är det en gåva till mig.

Men jag är inte klar ännu, så steg fyra är att tillföra ännu mera fukt. Min hy älskar fukt så jag droppar på L’oréal Nutri Gold Extraordinary Face Oil. Formulan består av flera välgörande oljor, däribland lavendel, rosmarin, geranium, apelsin, ros, kamomill, jojoba och stenros. Dessa oljor, tillsammans med Extraordinary Oil-formulan, återfuktar huden och ger den näring, för en len och fast hud full av lyster.

Skulle det vara så att jag känner mig mer torr än vanligt så använder jag istället Elizabeth Arden Eight Hour All-Over Miracle Oil. Det behövs bara ett par droppar och sedan är huden nöjd. Oljan är fantastiskt återfuktande och doftar svagt av citrus. Det är en riktig mirakelolja och en av mina stora favoriter.

Som pricken över i så sätter jag också på, strax innan läggdags, Burt’s Bees Overnight Intensive Lip Treatment som är en fantastisk läppkräm som återfuktar och ger lena läppar. Den innehåller naturliga ceramider, mjukgörande bivax och näringsrika eteriska växtoljor som skyddar läpparna mot uttorkning, miljöföroreningar och bildning av fina linjer.

Så, det var min kvällsritual. Vad använder du för att få bort smink och återfukta?

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *