Home » Blogg » Köttfärspaj med röda linser (mjölkfri)

Köttfärspaj med röda linser (mjölkfri)

Hej! Hur är det med er så här mitt i veckan? Allt är bra hos mig och jag ska strax sätta mig ned och förbereda ett styrelsemöte. Mitt styrelseår går mot sitt slut och efter mycket tänkande hit och dit har jag bestämt mig för att dra ned på flera av mina externa uppdrag. Det har varit – och är fortfarande – toppenroligt men jag känner att jag varit alltför splittrad sista halvåret och det känns inte bra när jag upplever att jag bara kunnat prestera i halvfart. Inte minst har det märkts i bloggen då jag inte har kunnat lägga ned så mycket tid och energi som jag tidigare gjort. Det kommer att bli bättre, tro mig. Jag ska bara stuva om alla tårtbitar hahaha

I lördags kväll gjorde jag en köttfärspaj och jag vill göra er uppmärksam på att bilderna är tagna EFTER att pajen stått i uterummet över natten. Jag är inte så säker på att köttfärsen håller ihop om man äter den direkt efter att pajen tagits ut ur ugnen. Så med det sagt så kan jag berätta att pajdegen gjord av kikärter och det var faktiskt riktigt gott. Skippar du vetemjöl och använder glutenfri mix, så blir pajdegen också glutenfri. Servera pajen med en riktigt god sallad.

4-6 portioner

Ingredienser:

  • 1 förpackning kikärter
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 msk rapsolja + 1 msk rapsolja till att bryna färs
  • 1 msk vatten
  • 1 röd lök
  • 300 g köttfärs
  • salt
  • peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk köttbuljong
  • 1 riven morot
  • 1 dl röda linser
  • 1 förpackning passerade tomater

Så här gör du:

Häll vattnet av kikärtorna och kör med en stavmixer. Blanda ned vatten, mjöl och olja. Tryck ut smeten i en pajform. Nagga med en gaffel och sätt in i 175 grader i cirka 15 minuter. Ta ut formen.

Finhacka löken och bryn den i lite rapsolja. Lägg ner köttfärsen och stek tills färsen är klar.

Smaka av med kryddor, tomatpuré och buljong. Rör ned riven morot, 1 dl röda linser och 1 förpackning passerade tomater. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Blir det för torrt i pannan, tillsätt lite vatten.

Häll över köttfärsen i pajskalet, om du vill kan du lägga på lite veganost, sätt in den i ugnen igen tills osten smält.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *