Home » Blogg » Köttfärslåda med risnudlar och squash (mjölkfri)

Köttfärslåda med risnudlar och squash (mjölkfri)

Ibland upptäcker jag att vi kör med en och samma matlådor vecka ut och vecka in och det blir rätt tråkigt i längden. Jag har en viss förkärlek åt lax och ägg medans äkta hälften lagar mustiga grytor med antingen ren, fläsk eller kyckling. Och så en massa ris. Och djupfrysta grönsaker. Det är inte min favorit men jag äter för jag är tacksam att han fixar matlådor.

En period lagade jag bara Shepherds Pie men efter att ha ätit det till lunch i nästan tre veckor så lyckades familjen övertala mig att låta receptet vila. Köttfärs i alla dess former i alla fall lätt att röra ihop och här är en variant med risnudlar och squash. Vi får se hur länge det dröjer innan familjen tröttnar på detta 🙂 Vill du inte använda squash så går det bra med morot.

8 portioner

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 800 g köttfärs
  • olja
  • salt
  • peppar
  • 4 msk oxfond
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 msk chilisås
  • 1 riven grön squash
  • 1 förpackning risnudlar

Så här gör du:
Lägg risnudlarna i kall vatten.

Riv en gul lök och bryn i olja. Tillsätt köttfärsen och när den fått färg saltar och pepprar du. Tillsätt allt utom risnudlar och låt grytan småputtra minst en timme. Smaka av om du vill ha lite mer hetta. En variant är att skippa oxfond och chilisås och istället krydda med sweet chilisås. Det ger en helt annan smak.

Ta upp risnudlarna efter att de legat i vatten och skär dem i småbitar. Lägg dem i köttfärsblandningen och blanda väl.