Köttfärs i kokosmjölk (mjölkfri)

I julas fick jag ärva mina föräldrars 60 år gamla gjutjärnsgryta och gissa om den har använts sedan dess. Grytan är alldeles lagom stor för de storkok vi gör under helgerna och jag gissar att grytan får uppleva helt nya smakupplevelser efter att vi tagit över den.

Äkta hälften har fått dille på renkött och lagar renskavsgrytor i stora lass, blandat med kokosmjölk och lingon. Jag är inte helt överförtjust så jag passar på att äta lax och kyckling vilket i sin tur inte tilltalar honom.

Häromveckan slängde jag dock ihop något som alla gillade, färs med vitkål. Jag frossar i vitkål. Ja, egentligen frossar jag i all slags kål, som jag tycker är så gott att ha i mat. Tycker du om kål?

4-6 portioner

Ingredienser:

  • 0.5 st rödlök
  • 800 g blandfärs
  • 1-3 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 morötter
  • ½ vitkålshuvud
  • 1 snackspaprika
  • salt
  • peppar
  • olja

Serveras till ris och saltgurka

Så här gör du:
Skala och finhacka löken. Stek köttfärs och lök tills allt fått fin färg tillsammans med röd currypasta. Rör i riven morot och fint skuren vitkål. Låt det bryna tillsammans 10 minuter. Häll över kokosmjölk, strimlad paprika och körsbärstomater. Låt det få ett uppkok och skruva sedan ned värmen. Låt det stå och puttra 1-1,5 timme. Serveras med saltgurka och ev ris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *