Home » Blogg » Köttbullar med asiatisk touch och sås (mjölkfri)

Köttbullar med asiatisk touch och sås (mjölkfri)

Hej på er. Är allt bra? Det är fredag kväll och jag har i princip hållit igång sedan arla morgon. Nu väntar en skön helg. Är det något jag saknar just nu så är det att gå ut – åka in till stan för en spontan date, äta på en mysig restaurang, träffa goa vänner, ta några drinkar och sedan ta tåget hem. Jag till och med saknar Skånetrafiken och då har det gått långt…. Och jag vill resa! Gud vad jag saknar det! Men den tiden kommer väl. Det är bara att hålla ut.

Saker som Corona har lärt mig:

  • Det går att budgetrenovera badrum genom att beställa saker – varför trängas i butik när du kan klicka hem varor för leverans?
  • Det går att beställa mat till dörren, tack Mathem och Hemköp
  • Det går att beställa hem pizza till byhålan Hjärup genom Foodora, en lördag kväll när hungern faller på
  • Det går alldeles utmärkt att beställa godis till dörren. Godisbilen vad hade jag gjort utan er?
  • Det går att beställa blommor till nära och kära och skicka iväg
  • Det går att boka böcker på biblioteket och sedan få hemleverans om man inte har möjlighet att hämta upp
  • Det går att beställa kläder och väskor – fast det visste jag ju sedan tidigare 😀
  • Det går alldeles utmärkt att arbeta hemifrån
  • Det går att hålla möten online
  • Det går att träffa dokton online
  • Det går att äta lunch med kolleger men det som gäller i matsalen är varannan ledig stoll
  • Det går att vistas ute men tänk på avståndet. Respektera varandra.
  • Det fungerar alldeles utmärkt att handsprita sig femtielva gånger per dag.

Så, vad ska jag bjuda på idag? Jag har letat bland gömmorna och hittade ett recept som jag bjöd på till förrätt så därav anledningen till att det ser futtigt ut på tallriken. Receptet är egentligen fyra portioner. Det blir köttbullar med massor av smak av ingefära. Hoppas du gillar det.

4 portioner

Ingredienser:

Inlagd löksallad:

  • 1 salladslök
  • 1 röd chili
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • salt

Sås

  • 4 st rädisor
  • 1 msk finhackad thaibasilika
  • 4 msk majonnäs
  • salt
  • peppar

Köttbullar

  • 500 g fläskfärs
  • 1 salladslök
  • 1 msk fisksås
  • rejält med ingefära
  • svartpeppar
  • mjölkfritt margarin

Kål

  • 500 g vitkål
  • mjölkfritt margarin

Så här gör du:

Inlagd löksallad: Finhacka salladslök och chili. Rör ihop risvinäger, vatten och salt. Blanda ned salladslök och chili. Låt stå tills resten är klart.

Sås: Finhacka rädisor och thaibasilika. Rör ihop med majonnäs, salt och peppar. Ställ kallt.

Köttbullar: Finhacka salladslök. Blanda med färs, fisksås, ingefära och svartpeppar. Rulla 40 köttbullar. Stek i mjölkfritt margarin

Kål: Strimla och stek i mjölkfritt margarin. Kålen ska få lite färg.

Servera köttbullarna med kål. sås och löksallad.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *