Home » Blogg » Körsbärsdrink

Körsbärsdrink

Varma, soliga dagar är det gott med något kallt och läskande och min alkoholfria körsbärsdrink släcker verkligen törsten. Vårt lilla körsbärsträd har blivit stort och bågnar av körsbär och jag för en ojämn kamp att försöka komma upp med lite roliga saker vi kan använda bären till. Visst kan jag frysa ned körsbären men då vet jag att det kommer att bli liggande i frysen till nästa säsong.  Tre liter körsbärslikör är satt men recept på det kommer senare i år. Jag måste ju först prova att det blir bra och det sker först närmare jul.

Jag testade att mixa körsbären och smaksatte med lite kokossocker och citronsaft och det blev inte alls dumt. Inte dumt alls! Smaka dock av hur mycket körsbärssaft du vill ha i förhållande till vattenmängden. Vi testade och upplevde att 50% körsbärssaft och 50% vatten blev bäst.

körsbär01 körsbär02 körsbär03

körsbär04

Jag kan i alla fall fortsätta att mumsa på körsbär utan dåligt samvete för det är inte bara gott utan är även nyttigt. Det innehåller ju hur många bra saker som helst. Körsbären innehåller kalium som sänker blodtrycket. Det har också höga nivåer av melatonin som är ett hormon för att kunna sova gott. Körsbär innehåller flavonider som är en typ av antioxidanter. De bekämpar fria syreradikaler och motverkar därför för tidigt åldrande.

4 glas

Ingredienser:

  • 4 dl körsbär
  • ½ dl saft från citron
  • 3 msk kokossocker
  • vatten (vanligt vatten eller ramlösa)
  • is

Arbetsbeskrivning:
Kör körsbär, citronsaft och kokossocker i en mixer. Sila massan genom en sil.

Fördela det i fyra glas och fyll upp med iskallt vatten. Lägg på en eller ett par isbitar.

Läsvärt

8 goda anledningar att äta körsbär
Körsbär rena sömnpillret

Spara

Spara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *