Home » Blogg » Kasai in the sky

Majstempura Friterad majstempura, yuzaaioli, sriacha. Frasigt gott!

Kasai in the sky

I lördags passade vi på att göra en mysig utedag/kväll i Malmö men innan vi kom iväg in till stan drattade vi in på öppet hus hos en MC-firma och den här gången kom vi inte ut med en ny motorcykel utan en snygg handväska. Jösses. Jag har varit på jakt efter något mindre att ha mina prylar i och jag har en liten väska, men den är så pass liten så jag inte får plats med någonting, så nu sökte jag ett mellanting. Och det hittade jag där jag minst anade det, så det var bara att slå till. Väskan är bedårande.

 

Därefter tog vi bussen in till Malmö och eftersom det var nästan 16 grader varmt hoppade vi av ett par busshållplatser före slutmål och gick bredvid kanalen innan vi hamnade på Stortorget och Hotel Kramer, där vi tog ett glas vin och tittade på folk.

Vad är det med min telefon? Gud så suddig jag är – och det bara efter ett glas vin….

Därefter fortsatte vi promenera och titta på folk innan vi hamnade på Kungliga vänthallen, eller Bistro Royal som det heter. Kungliga väntsalen användes första gången den 20 maj 1876 av kung Oscar II, Sverige, Norge och Danmark ska ha diskuterat det allvarliga läget vid första världskrigets utbrott 1914 sittandes i väntsalen. Sedan dess har det inte varit så mycket kunglig fägring i lokalen, endast en snabbvisit av Kung Carl-Gustaf och Drottning Silvia 1977 och senast ett femtonminutersstopp av Kronprinsessan Victoria 2009. Sedan ett par år tillbaka är denna lilla pärla öppen för alla och förutom att maten är helt outstanding så är det gott att stanna till och ta ett glas bubbel. Är det date, så är det.

Senare på kvällen hamnade vi på Kasai i Malmö där jag bokat bord. Kasai är en restaurang och coctailbar på 14 våningen i Studiohuset och den japanska restaurangen huserar nu i GrillJannes lokaler vilket innebär att man som åskådare har en storslagen utsikt över Malmö.

Köket är uppdelat i tre delar – Robata, Sushi och Izakaya.  Vi valde izakaya där kockarna släpps fria och skapar kreativa tolkningar av det japanska köket. Deras majstempura och krämiga srirachaglaserade tempuraräkor är några exempel på detta. Vi valde menyn Omakase 1, som kostar 455 kronor per person och fick verkligen njuta av otroligt god japaninspirerad mat. Om man mot förmodan skulle säga något dåligt, eller mindre bra, så är det sushin. Riktig sushi, enligt min åsikt, är så pass klibbigt ris att det inte faller i bitar när man doppar sushin i soja.

Här följer en bildkavalkad av kvällens måltid. Den skulle ha avslutats med mochi, men då den inte kunde serveras mjölkfri så bad vi att den skulle plockas bort. Vi fick dock ett annat, fantastiskt gott alternativ. Här följer en bildkavalkad på allt gott som serveras.

Alchimist
Gin, fläder, verjus, exklusiv yuzacordaial, citron och sockerlag
Edamame – Edamamebönor med havssalt. Så enkelt och så gott. En riktig höjdare.
Tempuraräka – Tempurafriterad räka, chili, mochimayo, kanderade valnötter


Yellowtail Tiradito – Hamachi, löksalsa, chili, citrusponzu

Majstempura – Friterad majstempura, yuzaaioli, sriacha. Frasigt gott!

Sushi – Kockens val
Kyckling – Citrongräs, ischimi, lile, thailändks basilika, betor
Istället för mochi. Tempurafriterad tonfisk med rom. Fantastiskt gott

För övrigt gäller det att boka bord. Varje sittning är 2 timmar och maten serveras i ett rasande tempo av oerhört vänlig och kunnig personal. Det var en skön avslutning på en redan perfekt lördag. Och, jag börjar faktiskt bli lite kär i Malmö igen. Det är en oerhört vacker stad.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *