Home » Blogg » Januari månads minst populära recept

Januari månads minst populära recept

Jo, jag vet att januari månad inte är slut men jag tror inte det sker några större förändringar i statistiken, så jag kör. Fler än jag som gillar listor? Eller är du trött på listor? Sitta och jämföra en massa saker, vad ger det?

Jag gillar både statistik och siffror, eftersom det säger en hel del om det som händer på sajten. Tidigare var jag duktig att göra listor på kvartalets mest populära recept, men mitt i villervallan så tappade jag bort det. Så gällande den avdelningen har inläggen ekat tomt.

Men, jag satt en kväll, kikade på siffrorna och tänkte, varför vänder jag inte på det? Varför inte ta en titt på månadens mest impopulära recept. Flera av recepten har sex år på nacken, så det kanske förklarar varför de halkat ned. En del av placeringarna gör inte alls recepten rättvisa och vem vet, du kanske hittar en ny favorit.

Så håll i hatten, vi gör ett försök och försöker reda ut om något gått snett eller om det bara är årstiden som gör att recepten halkat ned.

På tionde plats: Torsk med broccoli och sojabönspuré
Jag älskar torsk – och gröna ärtor. Men den här gången hade jag inga gröna ärtor utan det blev en puré på sojabönor som gjorde att purén fick en söt och fräsch smak. Ett recept från 2015.

På nionde plats: Torsk med citronskum och potatispytt

Ett recept från en matkasse och jag kommer ihåg hur fräsch rätten kändes. Torsk är aldrig fel och med citron och dill så blev det en höjdarrätt. Jag älskar också råstekt potatis och kan äta det – ofta. Ett recept från 2016.

På åttonde plats: Torskrygg på en bädd

Ah, kanske inget recept för barnfamiljen då receptet bara är avsett för 1 portion. Hur tänkte jag här? Eller det kanske berodde på att mannen var bortrest och jag tillagade kokt torskrygg som fick sjuda tillsammans med fiskbuljong, salladslök, citrongräs och ärtor. När fisken var klar så tog jag upp den och la den tillsammans med ärtor och salladslök på en salladsbädd tillsammans med några jordgubbar, tomater och naturligtvis lite granatäpple. Riktig vårmat, men inget recept för en barnfamilj. Ett recept från 2016.

På sjunde plats: Tropisk fruktpaj
Vet ni, det här är ett riktigt gammalt recept och ett av de tidigare recepten som lades upp 2013 när Nicklas Kokbok startade på nytt igen. Vi måste dock ta oss tillbaka till 1995 då Nicklas Kokbok kom ut för första gången, i tryckt form.

Den här pajen är inte alls dum och jag tror jag måste tillaga den än en gång. Receptet har ett par år på nacken men är definitivt inte värd en sjunde plats bland de mest impopulära recepten. Vem vet, det kanske beror på att jag inte har någon bild på skapelsen.

På sjätte plats: Udonnudlar med lax

Ännu ett recept från 2016 och idag säger jag – hur tänkte jag här? Jag blev så sugen på nudlar men hade varken ingefära, citron och risvin  så det var bara till att försöka hitta alternativ. I en fryspåse med ärtor låg det 15 st kvar i botten och jag lyckades hitta lite broccoli. Honung var också slut men jag lyckades hitta en skvätt sirap så det fick duga. Jag försökte improvisera men det blev inte bra. Så det är kanske dags för receptet att gå i graven…

På femte plats: Ugnsbakad lax med spenat och ärtor

Ett recept från 2016 och jag börjar förstå vinken. Alla älskar inte spenat och ärtor lika mycket som jag gör 🙂

På fjärde plats: Varm choklad

What? Januari? Kallt? Varm choklad. Jag förstår ingenting.

På tredje plats: Ytterfille fylld med chorizo

Det här var gott, riktigt gott och när det gjordes var det dags att plocka fram grillen. Kan det bero på årstiden? Vi pratar 2015.

På andra plats: Ytterfilé fylld med lök, bacon och ajvar

Ännu en fantastisk grillgrätt från 2015 som serverades med stuvad vitkål.

På första plats: Zucchinipasta

Ett recept från 2014 och idag vet väl alla hur man gör zucchinipasta? Det må ha varit annorlunda för sex år sedan men idag så är det vardagsmat.

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *