Home » Blogg » Härlig lax med spenat och pekannötter

Härlig lax med spenat och pekannötter

Tänk att det redan är fredag imorgon. Jösses vad dagarna snurrar iväg och det här är en jättesmaskig rätt som vi mumsade i oss förra fredagen. Det går fort att tillaga (laxen klarar ju sig själv i ugnen) och spenaten tar inte många minuter att göra klar. Prova gärna.

2 portioner

Ingredienser:

  • 400 g laxfilé hel
  • 75 g violife creamy life original
  • 1 msk wasabi
  • salt, vitpeppar
  • 250 g färsk spenat
  • 1st vitlöksklyfta
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 dl pekannötter grovhackade
  • 0,5 dl aprikoser hackade torkade
  • salt, vitpeppar
  • 0.5 st citron saften av
  • gräslök lite hackad

Så här gör du:
Lax: Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxen i en stor, ugnssäker form med skinnsidan nedåt. Blanda samman den veganska mjukosten och wasabin till en mjuk kräm. Bred krämen på laxen. Krydda med salt och vitpeppar. Ställ in i ugnen och baka laxen i cirka 20 minuter eller till en innertemperatur på 72 grader.

Spenat: Skölj spenaten. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs vitlöken i smöret. Tillsätt nötterna och rosta dem några minuter. Lägg i aprikoserna och spenaten och stek hastigt. Krydda med salt och peppar och pressa över citronsaft. Dekorera eventuellt med lite hackad gräslök före servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *