Home » Blogg » Grönkålsallad med fikon

Grönkålsallad med fikon

Både bryssel- och grönkål är säsongsmat under december månad och vi har frossat båda sorterna under december månad. Det har varit matiga sallader som tillbehör och vi försöker äta så att sallad/grönt är 2/3 av måltiden och så tillför vi protein av något slag, som kött, kyckling eller fisk.

Vi försöker föra in mer grönt som komplement till julmaten och i år blev det en härligt, krämig sallad med både bryssel- och grönkål. Salladen vinner i smak att göras ett dygn innan servering och se till att skära både bryssel- som grönkål tunt. Massera sedan in lite olja och salt innan övriga ingredienser tillsätts. Salladen är inte bara god utan är en riktig färgklick på vilket bord som helst.

Ingredienser:

  • 150 g grönkål
  • 200 g brysselkål
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 citron
  • 2 färska fikon
  • salt
  • peppar
  • rapsolja

Så här gör du:
Blanda majonnäs och senap med lite citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Skiva brysselkål och grönkål tunt i en skål. Droppa över lite lite rapsolja. Salta och massera kålen. Vänd ned dressingen och rör runt.
Lägg upp på ett fat och toppa med skivat fikon, hackade valnötter och rivet citronskal.

3 kommentarer

  1. Lotta säger:

    Dum fråga kanske, men ska man inte koka brysselkålen? Ska den vara rå/okokt?
    Har aldrig provat äta den så, men det låter ju gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *