Home » Blogg » Grillade revbenspjäll

Grillade revbenspjäll

Jag älskar att grilla och i kväll blev det grillade revbensspjäll med potatissallad, grönsallad och chilibea. Så gott!. Potatissallad och beasås färdigköpt. Jag, med barn födda på 90-talet med svår mjölkproteinallergi, tillåter mig att vara ödmjuk. Så underbart lätt det är nu är att hitta mjölkfria produkter jämfört med sicket helvete  det var då. Jag är tacksam för allt som finns nu.

 

Ingredienser

  • 1 kg tunna revbensspjäll, tunna
  • salt
  • pepparmix

BBQ-sås

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • chilipulver
  • spiskummin
  • cayennepeppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk vitvinsvinäger

Så här gör du:

Blanda allt till BBQ-såsen.
Salta revbensspjällen runt om och lägg i gryta. Tillsätt BBQ-såsen och koka 2 timmar på låg värme.

Ta upp och låt svalna. Så här långt kan spjällen förberedas.

Ge revbenspjällen sista finish på utomhusgrillen eller i ugnen, 225 grader med grillfunktionen på, i cirka 15 minuter eller tills köttet har fått en fin yta. Vänd efter halva tiden.

Servera med potatissallad, grönsallad och sås. Ät och njut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *