Home » Blogg » Fröknäcke med vegansk ost

Fröknäcke med vegansk ost

Veckan inför midsommar och eftersom jag har fullt upp i veckan som kommer, så har jag planerat att under fredagen baka 3 olika sorters glutenfria kakor. Det blev fröknäcke, toscakaka och och bullar. Gissa om jag kände mig duktig när sista plåten plockades ut 🙂

Jag älskar fröknäcke och kan äta det som chips 🙂

Jag gick igenom skafferiet och hade fler ingredienser än vad jag trodde, så dessa plockades fram. Allting har ju blivit så dyrt så jag försöker använda upp det jag har. Saknas ½ dl, då tillsätter jag annat.

Ingredienser:

  • 1 påse ekologisk frömix (4 dl)
  • 2 msk chiafrö
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl riven vegansk ost (typ, violife parmesan)
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1.5 dl kokande vatten
  • 0.5 msk flingsalt

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser och vegansk, riven ost. Rör i olja och vatten.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten tunt.


Ta bort det övre papperet och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen, till fin färg och knapriga, cirka en timme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *