Semlor

Fettisdag 5 mars – dags för semlor.

I år infaller fettisdagen den 5 mars och det innebär att vi ska äta semlor. Jag älskar semlor men föredrar minisemlor, då en vanlig är alldeles för stor. Något år har jag till och med experimenterat med att baka jordgubbs- och blåbärssemlor och båda två är såååååå goda.

Vilken är din favorit – vanlig semla eller någon annan variant? Thimos konditori har tagit fram Cimlan som är en perfekt symbios mellan semla och citronmarängpaj. I botten en spröd mördegsbotten, vetebulle, mandelmassa, lemoncurd, grädde och italiensk maräng. Mr Cake  lanserar en egen variant som heter semmelgröt, men själv så tror jag att i år så blir det helt vanliga mjölkfria semlor. Varför krångla till det?

Recept på mjölkfria semlor hittar du här. Och känner du dig wild & crazy så finns recept på blåbärs- och jordgubbssemlor här.

Semlor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *