Home » Blogg » Februari månads minst populära recept

Februari månads minst populära recept

Ja men, detta var ett helt klart läsvärt inlägg och kul att se att ni gillade inlägget om januari månads minst populära recept. Så vi kör en variant på februari för att se om något har hänt bland mina inlägg. Vi får se om jag kan förklara varför vissa recept är impopulära eller så blev de helt enkelt  inte så bra som jag trodde att de skulle bli.

På tionde plats – Torsk i kokos- och ingefärssås
Det här är ett recept jag inte ens kommer ihåg men jag förmodar att torsken var god, förutom räkorna som såg lite ledsna ut. Färdigskalade, frusna räkor är aldrig kul och räkorna blir inte roligare för att man slänger dem över torsk och sedan sätter in det i ugnen. Räkorna torkar om de inte läggs  i sås. Men torsk är aldrig fel.

På nionde plats – Torsk under spenattäcke
Här var jag superstressad av någon anledning, så rätten lagades kvällen före, torsk och potatis i en och samma form tillsammans med spenat och morötter. Jag har sagt det förut så jag säger det igen, torsk är aldrig fel även om bilden inte är rolig 🙂

På åttonde plats – Tradition med helstekt kalkon
Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi helstekt kalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj. Till frukost morgonen därpå dukas det upp amerikanska blåbärspannkakor, scrambled eggs och bacon. När vi gör något, då gör vi det ordentligt. Helgen är vår Thanksgiving, fast vi samlas i slutet av oktober istället för 23 november som är amerikanarnas dag. Så fantastiskt goytt och det får mig nästan att längta till slutet av året.

Helstekt kalkon

På sjunde plats – Ugnsomelett med potatis, zucchini och squash
Året var 2014 och då bjöd jag på ugnsomelett…. Nu för tiden tycker jag det är mycket godare med en krämig omelett och jag har efter stort antal år äntligen fått rätt på hur en riktig krämig omelett ska göras.

Min omelett består bara av ägg, vatten och salt och jag tillsätter varken ost, grädde eller andra produkter i smeten. För att få omeletten riktigt krämig gäller det att ta den från pannan ett par minuter innan den är klar. Annars blir den stel och tråkig.

På sjätte plats – Ugnsbakad falukorv
Ugnsstekt falukorv, ja vad säger man? Det har tagit mig år att gilla korv och jag förstod aldrig hur mannen kunde älska ugnsbakad falukorv med potatismos. Och för att vara ärlig – ingen av ungarna gillade det så det var alltid sura miner när det serverades vid middagsbordet.

Däremot är jag barnsligt förtjust i annan korv och vi ugnsbakar gärna grillkorv eller slänger att par starka korvar på grillen.

På femte plats – Varmrökt ytterfilé
Julen 2015 fick jag en röklåda i julklapp så vi rökte allt; fisk, grönsaker och kött. Och 2016 var året där jag var totalt galen i att garnera allt med granatäppelkärnor. Men gott var det. Jag tror nästan jag får leta fram min röklåda igen.

På fjärde plats – Vegetarisk coconut pepper tortilla
Jag fick ett paket från Kökets Box. Rätten gjordes helvegetarisk och det finns så många roliga produkter man kan använda, om man nu inte väljer att använda köttfärs. Tacobröden var dock väldigt små, jämfört med vanliga tortilla och luktade en hel del kokos, men det var inget man tänkte på när man sedan åt dom. I alla fall gjorde inte jag det. Mangosåsen var jättegod och passade riktigt bra ihop med kryddblandningen. Det är dock inget vi ätit igen så det förklarar kanske en del 😉

På tredje plats – Vit chokladpannacotta med lakrits och hallon
Nyårsdessert och det var gott MEN blandas lakritsgranulat med vit choklad blir färgen rätt trist. Jag liksom hajjade till när jag såg slutresultatet och är definitivt inget jag gör igen. Hur gott pannacotta än är.

På andra plats – Vitkålssoppa
En helt vegetarisk soppa på quorn där det naturligtvis går lika bra att använda vanlig köttfärs istället. Jag gillar soppa och vitkål så jag förstår inte varför detta recept halkat ned. Kanske det skulle ha varit köttfärs i ingredienslistan istället för quorn?

På första plats – Wokad korv med nudlar
Ett recept från 2013 och receptet har inte ens en bild. Och läs namnet på receptet en gång till. Wokad falukorv. Falukorv? Wokad? Vad tänkte jag på? På med skämsmössan.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *