Home » Blogg » Fasta dag 1 och 2

Fasta dag 1 och 2

Jag är inne på dag 2 av min nedtrappning och i morgon blir det spännande då jag påbörjar mina sex dagar av flytande kost (juicer). Men låt oss inte gå händelserna i förväg utan ta en dag i sänder. Det är nämligen det motto som gäller för mig. Just nu. En dag i sänder.

Under gårdagen och dagen så trappar jag ned och det innebär att jag äter växtbaserad yoghurt tre gånger per dag. Över det strör jag bladgrön müsli, som helt ärligt, ser ut som något jag sopar upp från stallgolvet – men det smakar inte så. Det smakar ingenting utan gör bara att måltiden ger viss tuggkänsla.

Utöver det så dricker jag örtte och det var här jag trodde det skulle bli svårt, för jag avskyr te utan socker. Men det har gått över förväntan. Låter jag det bara svalna tillräckligt så är det helt ok att dricka. Ni ser, jag har rätt inställning 😉

Under dagen har jag hunnit med en långpromenad och sedan har jag suttit och putsat till webbutiken. Jag fryser rejält men det beror på att jag inte äter. Riktig mat, alltså.

Jag vill återigen poängtera att jag inte ser det som en viktminskningsgrej – jag har varken vägt mig eller tagit några kroppsmått inför starten. Jag försöker, på ett drastiskt sätt, få bort mitt stora sockersug och jag vet att hänger jag bara i där, så kommer det att fixa sig. Det är de första veckorna som är svårast men i och med tio dagars fastande så lägger jag grunden till, vad jag hoppas är, en bra nystart.

Jag har läst på och det som skrämmer mig lite är hur man kan dofta när man hamnar i ketos.  Ketos är ett tillstånd som innebär att kroppen har extremt hög fettförbränning och en mindre lustig avigsida brukar dock vara att andedräkten kan dofta lätt av aceton. Det låter ju inte kul, så jag gogglade mer.  Ett tips för att motverka detta var att ta en msk kokosolja och låta den swischa runt i munnen i 20 minuter. Nja, jag tror inte det! En annan var att borsta tänderna med oreganoolja. Det lät mindre äckligt så jag tror jag testar det till att börja med. Nåja, vi får se vad som händer, fortsättning följer.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *