Falukorv allt-i-en-form (mjölkfri)

Ja, vad ska jag säga. Här skriver jag glatt att jag tar kontroll och vad blir resultatet? Ingen veckomatsedel, inga recept, total frånvaro och tystnad. Men jag lever. Det är bara liiiiiite mycket just nu och jag försöker få ihop alla pusselbitar (ett fantastiskt ord som vi bloggare raljerar med när vi egentligen menar att det är fullständig kaos och noll planering i livet).

Ett recept kan jag dock bjuda på och för att minimera disk, så tillreds allt i en och samma form. Snacka om att spara pusselbitar

Jag kommer troligtvis att stänga ned sajten ett par timmar under helgen, för att få till certifikat och lite annat smått och gott. Så, vet du med dig att du behöver ett recept är mitt tips att redan nu spara ned det.

4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g falukorv
  • 3 stora  morötter
  • 3  palsternackor
  • 8 st potatisar
  • 1 snackspaprika
  • skånsk senap
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl oatly fraiche
  • 1 msk söt stark senap
  • 2 msk färsk gräslök
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°.

Skär snitt i falukorven. Lägg korven i en ugnsfast form. Bred senap i skårorna och lägg ned strimlad paprika.

Skala rotsakerna och skär i bitar. Lägg rotsakerna runt om korven, ringla över oljan och krydda med salt och peppar.

Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Rör samman oatly fraiche med senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *