Home » Blogg » Enkel jitterbug (mjölkfri)

Enkel jitterbug (mjölkfri)

Försvinnande goda småkakor som smälter i munnen. Det är en enklare variant av den klassiska kakan jitterbuggare, som är en kaka från 40-talet.

Njuter av vackra rosor

Cirka 26 stycken
Ingredienser:
Mördegsbotten
  • 100 g kallt mjölkfritt margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
Marängtäcke
  • 1 äggvita
  • 1 dl socker
Så här gör du:
Blanda kallt mjölkfritt margarin och vetemjöl i en matberedare och arbeta ihop degen. Tillsätt ägget och fortsätt arbeta ihop degen.
Lägg in degen i kylen i cirka 20 minuter.
Dela degen i två bitar och rulla ut två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, platta till längderna.
Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt strösockret, lite i taget och fortsätt vispa tills marängen är vit, fast och lite seg.
Bred ut marängen över mördegsbotten.
Strö på mandelspån
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter i 175 grader. Låt svalna lite innan du skär längden i sneda snittar.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *