Home » Blogg » Citrussallad med saffransvinägrett

Citrussallad med saffransvinägrett

Hej på er 🙂 Hoppas att alla har överlevt julen. Själv så har jag ätit alldeles för mycket julgodis så jag känner mig rätt uppblåst men det är ju självförvållat.. På vårt julbord serverades bland annat en jättefräsch citrussallad och den kommer definitivt att stå på vårt bord igen.

Ingredienser:

  • 2 apelsiner
  • 100 g färsk grönkål
  • 2 nävar blandsallad, strimlad
  • 0.5 liten rödlök, tunt skivad

Saffransvinägrett

  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0.25 g saffran (0,5 frp)
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Kanderade nötter

  • 2 msk strösocker
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 dl mandel eller valnötter

Så här gör du:

Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.
Smält sockret i en stekpanna. Tillsätt mjölkfritt margarin och hackade valnötter. Stek tills de fått en fin färg och sockerblandningen är fint glansig runt nötterna. Fördela på ett bakplåtspapper att svalna.

Skär bort skalet på apelsinerna. Skär ut skinnfria klyftor.
Hacka grönkålsbladen i mindre bitar och krama runt med olja och salt, krama över saften från resterna av ena apelsinen.
Vänd ihop sallad,grönkål, apelsiner och lök. Ringla över vinägretten och toppa med nötterna.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *