Home » Blogg » Chorizoburgare med avokado och Tater Tots (mjölkfri)

Chorizoburgare med avokado och Tater Tots (mjölkfri)

Det finns bra dagar och så finns det mindre bra dagar. Det är ytterst sällan som jag nämner min fibromyalgi, då jag inte vill låta den definiera mig som person och skulle någon mot förmodan fråga hur jag mår, så svarar jag till 99% att jag mår bra. Jag kan nästan gå på knäna av smärta men trots det så svarar jag att jag mår bra. För jag mår bra. Jag låter inte värken ta över mitt liv. Det är bara sådan jag är.

Något som jag märkt, med stigande ålder, är att fibron smyger sig på i vardagen och det irriterar mig enormt. Jag har alltid sett mig som stresstålig men frågan är om det inte är dags att revidera min uppfattning, även om det svider.

Att leva med fibromyalgi ger så många olika symptom och just hjärntrötthet är en av dem. Den här veckan har varit grymt dålig och det är länge sedan jag upplevde en sådan jäklig vecka som just denna vecka.

Det känns som om jag inte haft någon kontakt med hjärna och övriga delar av kroppen och när jag parkerade bilen i måndags morse så visste jag inte hur jag skulle stänga av bilen. Jag satt bara och stirrade på instrumentpanelen och kände paniken växa samtidigt som jag inte ville gå in och fråga hur jag skulle göra. Till slut kom jag på hur jag skulle göra och det finns liksom ingen förklaring annat än att just då fungerade ingenting.

I tisdags vaknade jag av att jag trodde hjärtat skulle sprängas ur bröstet och jag hade ingen känsel i vänstra delen av ansiktet. Men det går över, sådan är jag. Och resten av veckan har varit likadan. Just nu finns ingen ork eller energi till någonting. Hjärnan har tagit kommandot och säger att ingenting fungerar. Aldrig har jag varit så trött som nu.

Hela veckan har gått som i vaccum och jag har fått be om ursäkt till höger och vänster då absolut ingenting fungerar. Just nu är jag inte 100% och jag får ta helgen till att fundera hur jag ska komma vidare. Jag har dragit ned en massa aktiviteter för att se om jag får rätsida på detta. Jag absolut avskyr att inte vara till 100%.

Men nog om mig. Vi går över till mat, det är desto roligare. Vad sägs om en god chorizoburgare med krispig potatis. Det är väl inte fel en fredagskväll?

4 portioner

Tater Tots

Ingredienser:

  • 500 g kokt potatis
  • 1 grön, skivad chili
  • Massor av hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk potatismjöl
  • Olja

Så här gör du:
Stöt potatisen med en potatisstöt. Blanda med övriga ingredienser (ej olja). Krama ihop till små rullar och stek i olja. Ställ åt sidan. och håll varma.

Burgare

Ingredienser

  • 380 g kokta stora vita bönor
  • 300 g råkorv chorizo
  • 2 tsk olja
  • 1 avokado
  • 3 msk majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tomater
  • 1 kruka krispsallad
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 förpackning stekt champinjoner

Så här gör du:
Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
Mosa bönorna med en gaffel. Snitta upp korvskinnet och kläm ur korvfärsen ur skinnet och blanda med bönmoset. Forma till 4 platta burgare. Stek dem i oljan i en stekpanna.

Bryn champinjonerna.

Dela, kärna ur och gröp ur avokadon ur skalet. Mosa avokadon med majonääs. Smaksätt med salt och peppar.

Servera burgarna med tater tops (gärna med lite sweet chilisås) och burgare. Njuuut.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *