Home » Blogg » Chokladkaka med mangogelé (gluten- och mjölkfri)

Chokladkaka med mangogelé (gluten- och mjölkfri)

Har varit på en riktig inspirationsdag där jag blivit injekterad med massor av GDPR-information. Som självutnämnd GDPR-nörd så tar jag in all information och tycker ämnet är så kul. Nu dryftas det om en ny E-privacy-förordning och det är bara att vänta på vad som eventuellt komma skall. Intressant är det i alla fall. Inspirationsdagen hölls på Studio i Malmö och det är i samma byggnad som fantastiska Grill-Janne höll till, innan den restaurangen försvann. Lunch intogs på Lokal 17 och det var sagolikt gott. Jag åt biff med dragon, persilja och lök och jag hann faktiskt inte ta någon bild för det var så gott så jag kunde inte sluta äta, hahaha.

Jag har varit på jakt efter en snygg pall och fick tag i läcker pall som passar vårt nya hallmöblemang. Den passar perfekt under det nya skåpet och blir en kul färgklick.

Det var evigheter sedan jag ställde mig och bakade, känns det som, och då det är rätt mycket på jobbet just nu, kände jag att det var dags att försöka slappna av – så det blev en riktigt luftig chokladkaka, som jag satte mangogelé på. Jättegott. Kakan är mycket lättäten…

Ingredienser:

  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 150 g mjölkfri choklad
  • 6 ägg
  • 175 g strösocker
  • ströbröd och olja till form
  • 1 förpackning mango
  • ca 1 dl vatten
  • 1 dl syltsocker

Så här gör du:
Smält mjölkfritt margarin och ta av det varma margarinet från spisen. Blanda ned choklad och rör om så chokladen smälter. Ställ åt sidan

Knäck 2 hela ägg i en skål. Dela därefter resterande ägg så du lägger vitan i en separat skål och gulan i skålen med de två hela äggen.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Ställ åt sidan.

Blanda ned strösocker i skålen med två ägg och fyra äggulor. Vispa det pösigt. Rör ned den smälta chokladblandningen och blanda väl. Vänd ned äggvitan försiktigt.

Pensla en form – med avtagbar botten – med olja och panera med glutenfritt ströbröd. Häll ned smeten och sätt in i 170 grader (varmluft) i virka 35 minuter. Känn med en sticka så kakan är torr. Låt den kallna i formen.

När kakan är kall, blanda djupfryst mango och cirka 1 dl vatten i en gryta. Koka så att mangon är riktigt mjuk. Häll på syltsocker och låt koka i cirka 2 minuter. Ställ så det kallnar cirka 20 minuter (jag ställde ut min). Skeda därefter över den stelnade mangoröran över kakan – som kan ätas direkt eller så väntar du ett par timmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *