Banankladdkaka (mjölkfri)

Ger du mig frukt så ger jag dig kakor. Bra deal va? Och nej, det är absolut ingenting jag vill att du ska göra – jag vill inte vakna upp en morgon och se att det ligger ett ton bananer på garageuppfarten 😉 Vad jag försöker säga på mitt eget fumliga sätt är, att när företagsfrukten blivit trist, då får jag med mig den hem och av detta blir det kakor, som levereras till jobbet nästa dag. Jag tror egentligen att jag förlorar på affären men å andra sidan så försöker jag ju alltid hitta på lite nya, roliga recept, så det får i detta fallet räknas som en win win för alla parter.

Den här gången fick jag med mig 5 trista bananer och jäklar vad gamla bananer stinker. Helt ärligt – finns det inte fler än jag som tycker det? Jag mår så illa av doften och har uppenbarligen en hyperkänslig banannäsa. Jag kan känna gamla bananer lukta flera 100 meter och yeasch, jag tycker inte om det. Så när jag skalar, mosar eller vad jag nu gör med de gamla bananerna, så håller jag andan. Men, av ont kommer gott och den här gången blev det en banankladdkaka.

Cirka 35 bitar

Ingredienser:

  • 300 g mjölkfritt margarin
  • 4 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 8  msk kakaor
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 st mogna bananer

 

  • Renee Voltaire Kokosspread Creamy Caramel
  • Kokosflingor

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält mjölkfritt margarin.
Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen. Smeta över  kokosspread och häll över kokosflingor. Låt kallna.

Det här är en kaka som blir ännu godare efter ett par dagar i kylen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *