Home » Blogg » Bananbiscotti (mjölkfri)

Bananbiscotti (mjölkfri)

Det har blivit ett antal biscottibakningar sedan i julas och det beror på tre saker. Biscotti är enkla att röra ihop, du kan variera smak efter eget tycke och humör samt sist men inte minst, biscotti är fantastiskt gott. Min favorit är biscotti med saffran, choklad och mandel men de brukar jag bara svänga ihop till jul.

På köksbänken låg en trött banan och istället för att slänga den i soporna, mosade jag den och tillsatte den i biscottin. Det blev inte dumt alls. Det blev bara en pikant, liten smak av banan och har du två bananer över, varför inte testa för att få mer smak av banan?

Annars är det bara lugnt här hemma. Jag har, efter sju veckor, fått kasta in handduken och inse att min förkylning inte går över, så nu är jag hemma resten av veckan. Det har varit sju pestiga veckor då jag upplevt alla förkylningssympton som finns att få och jag har inte varit snäll mot mig själv (eller kolleger) genom att fortsätta vara på jobbet. Så, nu håller vi tummarna att förkylningen släpper så jag kan vara på benen igen på måndag.

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mandelspån
  • 1 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 banan, mosad

Så här gör du:

Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, salt, mandelspån och vaniljsocker i en skål.

Vispa ihop ägg, olja och mosad banan i en annan skål. Vänd ned mjölblandningen och vispa ihop till en smet. Smeten kommer att vara lite kladdig men blöt händerna med vatten. Dela degen i två bitar och rulla ihop till två rullar. Lägg på bakpappersklädd plåt.

Sätt in i 175 grader i cirka 15 minuter. Ta ut plåten och skär längerna i snittar. Vänd snittarna så de står uppåt. Sätt in i 100 grader i cirka 30 minuter.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *