Son med sambo är på besök och de fick välja mat. Till varmrätt serverades baconinlindad fläskytterfilé med blomkålsmos samt friterade blomkålsvingar. Till efterrätt blev det en härlig banana split som är en efterrätt med gamla anor.
År 1907 ville restaurangägaren Ernest Hazard locka studenter från Wilmington College. Han iscensatte en tävling för de anställda att komma fram med en ny glass. När ingen av hans anställda lyckades, delade han en banan på längden, lade den i en avlång tallrik och skapade sin egen efterrätt. Läs mer om banana split.
4 portioner
Ingredienser:
- 2 bananer
- 1 dl vegansk vispgrädde
- 4 kulor choice vanilla
- 4 kulor oatly salted caramel
- 1/2 dl chokladsås
- 1/2 dl jordgubbssylt
- Marängdroppar
Så här gör du:
Skiva bananerna och fördela i 4 tallrikar. Lägg över 1 skopa vaniljglass och salted caramel. Spritsa över med chokladsås och jordgubbssylt. Lägg på vispad vegansk grädde och avsluta med en lite näve marängdroppar. Ät och njut.