Home » Blogg » Alpackavandring

Alpackavandring

En sak som vi gjorde i påskas var att gå på alpackavandring och hur underligt det än låter så innebär det att gå på skogstur med en alpacka i handen 🙂 Helt klart annorlunda och eftersom vi ägnade oss påsken åt att vara runt så lite folk som möjligt och att vistas ute så var detta en perfekt kombo.

Vi begav oss till Alpacka & Älg Ekofarm i Hultet, som ligger cirka sex kilometer norr om Perstorp. Det tog cirka en timme att köra från oss och det var en perfekt start på dagen att åka dit på småvägarna. Skåne är så vackert och våren i all sin grönskande prakt är magisk.

Förutom att gå på skogstur med alpackor så erbjuder gården en älgpark, man kan få en gårdsvandring och får då träffa gårdens djur som till exempel alpackor, minishetlandsponnys, göingegetter, linderödsgrisar, rödkullakor och lite smådjur. Alla priser finns på hemsidan så kika där om du är intresserad. Vill man bo på gården så finns det också stugor att hyra.

Vi blev ”utrustade” med var sin alpacka och trots att alpackorna ser gosiga ut så är det inga kramdjur. Alpackor tycker inte om att man kelar med dom men kan acceptera att man stryker dem försiktigt på ena sidan.

Vi begav oss i rad med vår nya kompis och vandringen tog oss över stock och sten i skogen. Jag hann till och med snubbla över en stock och la mig framstupa på magen, men jag höll i kopplet då vi blivit förmanade att vad vi än gör – släpp inte kopplet. Och jag lyder även om jag krälar på marken. Bra vandringsskor är ett måste och kläder efter årstid. Vi tog den lilla turen på 45 minuter och det var alldeles lagom. Jag var mer än nöjd eftersom min alpacka Amaretto var lite småstingslig men det var väl knappast konstigt med tanke på att hans namn kom från en likör hahahaha

För den som älskar djur och vill göra något annorlunda är ett besök på gården ett måste. Glöm dock inte att boka tid.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *