Home » Blogg » ABU Smoker

ABU Smoker

Så, vad kom tomten med till er? Eftersom vi var i Japan tidigare i höst så hade vi bestämt oss för att hålla julklapparna nere på ett minimum, det vill säga, resan till Japan var en tidig julklapp och sedan skulle vi bara dela ut ett paket till var och en på julafton.

Jag hade önskat mig något matnyttigt så jag fick en efterlängtad röklåda – ABU Smoker.

roklada1

roklada2

Jag kunde knappt bärga mig innan jag fick testa den idag. Som tur var så hade jag en stor lax hemma så det var bara att ta ut och tina den innan jag gned in den med salt och peppar. Därefter lades den på röken och fick ligga där drygt 15 minuter. Jag har så fina barndomsminnen från när min morfar varmrökte abborre och vi ser redan nu fram emot  många sommarkvällar i stugan då vi beger oss ner till sjön för att fiska abborre.

Vi testade att varmröka lax och det blev helt magiskt gott

roklada3

Det ser ut som en fågel har varit framme men familjen kunde inte bärga sig utan var tvungen att smaka – innan fotografering.

roklada4

Annars har dagen rullat på. Vi har haft min familj på middag och det blev skånsk äggakaka med stekt fläsk och lingon. Mums. Det har varit två intensiva dagar med matgäster och imorgon vankas rester och en  ”ta-det-lugnt-dag”.