Home » Blogg » 15 populäraste inläggen oktober 2016

15 populäraste inläggen oktober 2016

Ni måste ha hörsammat min uppmaning om att det fanns mer på min hemsida än blogginlägg om Polen, stuvade makaroner och rabarbercheesecake för under oktober rördes det om i grytan och fokus hamnade på helt andra inlägg. Yes!!! Men innan jag presenterar de mest lästa inläggen vill jag höra hur det är med er? Är allt bra? Jag hoppas att allt är bra.

Så, vad fångade ert intresse i oktober månad. Det recept som fick mest antal klick och hamnade på första plats var Flygande Jönsson och bakom varje recept ryms en historia. Flygande Jönsson har fått sitt namn efter min före detta arbetskollega Lill, som jag tyvärr förlorat kontakten med. Jag saknar våra pratstunder och Lill är en genuint äkta människa och helt fantastisk i köket. Hon ligger bakom så många  av Dansukkers receptfoldrar och recept. Flygande Jönsson är ett av hennes recept.

andra plats finns ett av mina äldre recept, en gryta med mango-chutney tätt följt av min goda äppelkaka med mandelmassatredje plats. På femte plats hittar man mitt bidrag till månadens gröna, en popcornsoppa. Många har väl hört talas om att koka soppa på en spik men att koka det på popcorn låter väl fullständigt vansinnigt, men jag lovar att det är gott. Annorlunda men gott. Det gäller att ta ut svängarna ibland. Har ni provat äppelkakan? Jag måste nästan insistera på att ni gör det för äppelkakan är helt otrooooligt god.

appelcake03

Det är kul att se att mina mjölkfria matsedlar hamnar bland femton-i-topp för det är faktiskt de inlägg som generar flest besök. Vecka 42 hamnar på en fjärde plats, vecka 41 på en sjätte och vecka 40åttonde plats.

sjunde plats finns goda spröda kolakakor och på nionde plats köttfärspaj. På tionde plats kan man läsa att månadens gröna är nominerad till matbloggsprisets hedersutmärkelse och det är ju hur stort som helst.

Och då kommer listan i sin helhet. Det finns några gamla bekantskaper men det är roligt att det rördes om lite grand.

 1. Flygande Jönsson
 2. Mango Chutneygryta
 3. Äppelkaka med mandelmassa
 4. Mjölkfri matsedel vecka 42
 5. Popcornsoppa
 6. Mjölkfri matsedel vecka 41
 7. Kolakakor
 8. Mjölkfri matsedel vecka 40
 9. Köttfärspaj
 10. Månadens gröna nominerad till Matbloggsprisets hedersutmärkelse 2016
 11. Makaronipudding
 12. Kryddig burgul med köttfärsrulle
 13. Rabarber- och jordgubbscheescake
 14. Monikas kladdkaka
 15. Rökt vitlök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *