Home » Blogg » 15 mest lästa inläggen Q2 2017

15 mest lästa inläggen Q2 2017

Av olika anledningar tappade jag bort mitt blogginlägg om de mest lästa inläggen i april, maj och juni, men jag är inte sämre än att jag bakar ihop det till ett enda inlägg: 15 mest lästa inläggen Q2.

Men först vill jag fråga om allt är bra? Min semester börjar inte än på ett par veckor och det är i ärlighetens namn väldigt skönt att slippa vara ledig just nu. Jag vet inte heller hur det blir med eventuell ledighet då äkta hälften är mellan två jobb och hoppar in tillfälligt på jobb när så erbjuds, så i skrivandets stund så ser det ut som om jag får roa mig själv, men det brukar jag vara bra på. Jag har alltid saker och olika projekt på gång så jag lär inte sitta sysslolös under mina kommande semesterveckor.

Så, vad hände under Q2? Vilka av mina inlägg gjorde avtryck på bloggvärlden? Vilka var recepten man eftersökte? Som ni märker försöker jag bygga upp en oliiiiiidlig spänning.

femtonde plats återfinns en av mina otaliga mjölkfria matsedlar och det är kul att just ett av de inläggen orkar ta sig upp på bloggtoppen. Under sommarmånaden har matsedeln sommarlov men jag lovar återkomma lagom till att skolorna börjar igen. På fjortonde plats finns sidan om Nicklas Kokbok och här går det att läsa varför kokboken heter just som den gör. Varför döpte jag sidan till Nicklas när jag själv heter Åsa? Jag brukar få många frågor på det men förklaringen är enkel.

En härlig paj med köttfärs och ajvar i kombination har tagit sig upp på trettonde plats och trängs nästan bort av kapprockasillentolfte plats. Två riktiga godbitar och sill är för mig ett måste under sommaren. Jag älskar stekt sill med potatismos och lingonsylt. Eller en stekt sillbit på knäckemacka med massor av gräslök. Jösses vad gott det är.

elfte plats hamnar receptet på min halloncheesecake och för att baka ihop det i ett och samma stycke så tillåter jag mig att berätta att samlingslista över cheesecakes också hamnar på sjunde plats. Låt mig säga så här utan att hinta för mycket, det är inte den sista cheesecaken på listan. Ett av mina sommarprojekt blir att göra cheesecake till en egen meny eftersom jag får många sökningar de nu trängs bland buffé och desserter.

Lite överraskande är att ett mina så kallade julrecept hamnar på tionde plats, nämligen risgrynsgröt med kokosmjölk. Men gröt är gott och vill du testa ett somrigt recept har jag en quinoagröt med blåbär och citron. Eller vad sägs om en overnight oat med en yoghurt baserad på havre?

På plats nio återfinns ett helt vanligt blogginlägg då jag firade 1000 publicerade inlägg. Det var ett rätt naket inlägg där jag skrev om vad kokboken/bloggen betyder för mig och ibland avsaknad av kontakt. Bloggstatistiken visar sitt tydliga spår av många besök varje dag men det är inte många som orkar lämna ett spår. Jag är dock inte ensam om detta utan så har de flesta bloggare i dag, så jag tar inte åt mig. Häpp. Om någon är extremt nyfiken hur det är att vara matbloggare så försökte jag illustrera det genom inlägget en matbloggares vardag.

Makaronipudding har jag inte ätit på år och dagar men det är väl inte så konstigt med tanke på våra barns ålder. Nu för tiden önskar de sig helt andra måltider. Makaronipudding återfinns på plats åtta.  På plats sex (nej, jag har inte glömt plats sju, den bakade jag ihop med halloncheesecaken) hittar vi summer rolls och vi hade en period för drygt 2 år sedan då vi rullade ihop vår egen mat. Häromdagen hittade jag ett par ark i skafferiet och fick dåligt samvete att det bara ligger där och blir gammalt.

Nu för tiden äter vi inte mycket lax utan det serveras  nästan bara torsk som är en storfavorit.

Det är torsk med kaviarsåstorsk kokt i saké, torsk med citronskum, torskrygg för två, torskrygg på en bädd, torskfilé med granatäpplesås. Listan kan göras hur lång som helst men på plats nummer fem hittar vi Laxbiffar vända i panko.

Nu närmar vi oss toppen av de mest lästa läggen Q2 och på plats fyra halkar pizzasås in. Jag älskar pizza och det kan vara allt från vegetarisk pizza till white pizza med jordgubbar eller kronärtskocka. Det låter kanske konstigt med ”vit pizza” men det är så gott. Och kanske ännu konstigare med jordgubbar på pizza, men jag lovar att det är gott. Jordgubbarna måste dock vara fasta. De får inte vara övermogna eller rinniga, för då kan jag nästan garantera att det blir en märklig rätt…

Monikas Kladdkaka, på plats nummer tre, är faktiskt ett läsarrecept från en läsare som heter just Monika. Kladdkaka kan man aldrig få för många av (i alla fall om det gäller mig) och jag har gjort otaliga varianter som blåbärskladdkaka, rabarberkladdkaka m.fl

Pasta med kasslersås på plats nummer två är en rätt som alla gillar och något som jag gärna lagar när jag inte vet vad jag ska servera. Det går alltid hem och ibland så tillsätter jag ajvar i såsen eller bara lite sweet chili som variation.

Och har du orkat läsa hit ner så är du säkert nyfiken på det mest lästa inlägget under Q2? Kanske du redan vet vilket recept/inlägg är?  Inte kunde jag väl ana, när jag satt på ett hotellrum i Polen, att det inlägg jag skrev skulle bli ett av mina lästa. På plats ett hamnar, naturligtvis, rabarber- och jordgubbscheesecake.

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Spara

Spara

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *