Home » Blogg » Ytterfilégratäng (mjölkfri)

Ytterfilégratäng (mjölkfri)

När regnet stod som spö i backen i lördags så komponerade jag ihop den här lilla rätten. Ytterfilén smält i munnen.

4 portioner

chillout

Ingredienser:

  • 600 g ytterfilé
  • salt
  • peppar
  • mjölkfri margarin
  • 1 förp champinjoner
  • 1 pkt bacon
  • 1 purjolök
  • 1 fp Creamy Cooking Chili
  • 1 dl Gott i Maten
  • 1 paprika
  • ½ fp körsbärstomater
  • 8 stora potatisar

Arbetsbeskrivning:
Skär ytterfilén i ca ½ cm skivor. Salta och peppra. Bryn i mjölkfritt margarin och lägg över i gratängform.

Dela svampen i fyra bitar och bryn i mjölkfritt margarin. Lägg över köttet. Strimla purjolöken och baconet. Bryn i mjölkfritt margarin. När det är stekt häll över en förpackning Creamy Cooking Chili och 1 dl Gott i Maten. Rör ihop och häll över köttet och svampen.

Ansa paprikan och skär i tunna strimlar. Dela tomaterna på hälften. Lägg i gratängformen.

Sätt in i 175 grader i ca 15 minuter.

Skala potatisen och koka den mjuk. Mosa ihop potatisen med en potatisstöt. Salta och peppra. Lägg över köttet och sätt in ytterligare ett par minuter tills moset fått fin färg.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *